28/03/2012

Sembla que alguns han passat (massa) la ITV

2 min

Reconeguem que batejar com a "cas Campió" un presumpte afer de corrupció demostra un sentit de l'humor, com a mínim, digne de ser considerat. "I a què ve això de citar el cas Campió?", es pregunta potser ara vostè. Bé, és que resulta que una de les seves branques porta directament a les concessions de la ITV a Catalunya. (Per cert, últimament alguns temes tenen unes branques ben interessants. No ho sé, així de sobte se m'acut el Palma Arena, que ha derivat en me'nDuc de Palma.)

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com que de moment tot està encara en procés d'investigació i no han aparegut (encara) proves concloents, m'oblido del tema polític. Bàsicament perquè 1) molts mitjans van imputar abans-d'ahir una persona que sembla que només és testimoni, amb aquella pressa que tenim els periodistes a equivocar-nos els primers, 2) els dos grans partits ja es llancen els solets el tema pel cap i no necessiten ajuda de cap humil ajuntalletres, i 3) encara recordo el cas Pretòria, amb 15 guàrdies civils barrant el pas a l'ajuntament de Santa Coloma per acabar enduent-se una carpeteta i dos retoladors usats. El que m'interessa, però, és el tema ITV com a concepte.

Està molt bé que, per millorar la seguretat viària, s'obligui els vehicles amb una certa vida a passar una revisió. El que passa és que la broma genera un negoci de 60 milions d'euros anuals que fins fa no gaire estava en mans d'un monopoli i que ara, després que hagin passat moltes coses estranyes com la que ens ocupa, ho controla un semimonopoli. Pregunta: ¿no seria millor repartir entre més gent aquest gran negoci que genera uns beneficis monstruosos? (Per cert, la revisió sembla com la que et fan per renovar-te el carnet de conduir: "Vagin passant i no se m'entretinguin".) Què tal donar la ITV a desenes de tallers homologats? Encara que sigui només per evitar a alguns les temptacions d'intentar pillar aquests 60 milions...

stats