País Valencià 04/10/2012

Alberto Fabra aparta els diputats imputats de la direcció del grup parlamentari però no els fa dimitir

Sols quatre dels deu parlamentaris del PP involucrats en casos de corrupció seguien tenint responsabilitats en la direcció del grup parlamentari

Efe
2 min
Alberto Fabra i Serafín Castellano

ValènciaEl president del Partit Popular valencià i president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha decidit relegar de la direcció del seu grup parlamentari els quatre diputats imputats en el cas Gürtel. Així doncs, a partir d'ara, David Serra, Angélica Such, Ricardo Costa i Vicente Rambla seran diputats sense cap responsabilitat dins del grup popular de les Corts Valencianes.

Aquesta proposta de Fabra ha estat aprovada per unanimitat en el comitè executiu regional del PP valencià, on també s'ha ratificat el nomenament de Jorge Bellver com a portaveu, en substitució de Rafael Blasco, també imputat en el conegut com a "cas de la cooperació". No sols els canvis afecten a la sindicatura del grup sinó que l'actual portaveu adjunt, David Serra, serà substituït per Alicia de Miguel. Per la seva banda, José Marí i Vicente Betoret continuaran com a portaveus adjunts i també continuaran al capdavant de les seves responsabilitats els viceportaveus Marisol Linares i Rafael Maluenda, i el tresorer, Rafael Ferraro.

Els canvis també afecten Angélica Such (imputada en el cas Gürtel pel finançament irregular del partit), que deixa de ser secretària primera de la mesa de les Corts Valencianes i en lloc seu entra Antonio Clemente, mentre que Ricardo Costa –també imputat en la mateixa causa– deixa la secretaria general del grup popular en favor de María Fernanda Vidal.

L'exvicepresident del govern de Francisco Camps i actual diputat imputat en el cas Gürtel, Vicente Rambla, és substituït com a coordinador de Política Econòmica per Alfredo Castelló, mentre que Fernando Giner segueix com a coordinador de Política Local i es creen dues àrees noves, la de Política Social i la d'Infraestructures i Territori, que seran assumides per Rubén Ibáñez i César Sánchez, respectivament.

Amb aquests canvis Fabra ha volgut reivindicar la seva política de "tolerància zero" amb la corrupció, tot i que cap d'ells deixarà el seu escó com a parlamentari. Preguntat aquest matí sobre la possibilitat que demanés deixar el seu escó l'exportaveu i imputat en el "cas de la Cooperació", Rafael Blasco, el president valencià sols ha dit que "Blasco és ja és prou gran per saber si ha de deixar o no la seva acta" de diputat.

stats