País Valencià 04/12/2012

Escola Valenciana assegura que l'esborrany de la llei Wert no garanteix l'aprenentatge correcte del català

L'entitat avança que si prospera l'avantprojecte reclamarà que s'atengui la demanda dels pares que volen escolaritzar els fills en valencià i no poden

Acn
2 min
El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno. / ARA

ValènciaEl president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha manifestat aquest dimarts que l'avantprojecte de reforma educativa suposa un atac "primer al bilingüisme i, en conseqüència, al plurilingüisme" i que la seva aprovació comportarà la disminució del català a les aules del País Valencià.

Moreno ha assenyalat també que aquest text no garanteix la competència lingüística en castellà i valencià que assegurava el decret de plurilingüisme aprovat per la conselleria d'Educació el passat mes d'agost.

En aquest sentit, Moreno ha dit que la nova llei no ajudarà a que els alumnes adquireixin competències lingüístiques en les dues llengües oficials del País Valencià perquè "la nova classificació deixat el valencià a l'alçada de l'assignatura de religió". El president d'Escola Valenciana també ha avançat que si prospera l'avantprojecte reclamarà que s'atengui la demanda dels pares que volen escolaritzar els fills en valencià i no poden.

Des d'aquesta entitat, s'ha xifrat en 100.000 els alumnes que cada any reclamen ser escolaritzats en programes lingüístics en valencià i es queden sense plaça per manca d'oferta per part de la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit ha dit que l'avantprojecte assenyala que s'ha de donar resposta a la demanda dels pares i que si aquests volen un ensenyament monolingüe en castellà, "l'han d'oferir siga com siga i pagant el que siga en una escola privada". Moreno ha considerat que Wert "va de farol" perquè "no estem en situació econòmica de pagar ni estan pagant res a les escoles perquè deuen fins i tot beques menjador".

En qualsevol cas, el president d'Escola Valenciana ha avançat que si prospera "demanarem la mateixa igualtat d'atenció, que ens busquen escoles que ensenyen en valencià perquè necessitem això" però ha afegit que es tracta "d'una altra mentida" perquè al País Valencià només hi ha 30 centres privats que ofereixen ensenyament en valencià.

stats