Política 12/07/2015

"S'han mirat les contractacions d'altres partits? Segur que hi ha molts familiars": Colau a 'Viajando con Chester', en 10 frases

L'alcaldessa de Barcelona és entrevistada per Pepa Bueno a Cuatro. Reivindica el dret de la seva parella a fer política i el dret a decidir per a Catalunya

Ara
3 min
Ada Colau, a 'Viajando con Chester'

BarcelonaUs resumim en 10 fragments l'entrevista de Pepa Bueno a Ada Colau emesa aquest diumenge a la nit al programa 'Viajando con Chester', a Cuatro:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Al despatx [d'alcaldessa] estic descobrint que efectivament sí que es podia, es podia i no volien".

2. "És legítim que algú vulgui vetar algú per ser la meva parella? Per mi una cosa són les institucions i els diners públics. Però fora de la institució, la meva parella ha de deixar de fer el que ha fet sempre? Jo vaig conèixer la meva parella fent política. Tot el que hem fet ho hem fet junts. I quan se'm nomena alcaldessa l'haig de treure de la política? Has mirat les contractacions del PSC, el PP, CiU i altres partits? Algú ho està mirant? Perquè segur que és ple de familiars i amics".

3. "No et pots permetre fer política per 2.200 euros al mes? És un salari molt digne, molta gent viu amb menys [...] La política no ha de ser una carrera professional, és un parèntesi vocacional. Si més endavant es poden millorar els salaris, perfecte, però quan es millorin tots els salaris".

4. "La competència general per aturar els desnonaments és de l'Estat, però tothom hi pot fer coses. És cert que encara hi ha ordres de desnonaments a Barcelona, però pots reforçar els recursos per a les emergències, dedicar recursos a la prevenció. La comissió municipal feia un any i mig que no es convocava, en plena emergència. Nosaltres ja l'hem convocat, van venir 68 persones".

5. "Barcelona té un Ajuntament sanejat, però la desigualtat s'ha disparat, i això és un problema per a tota la ciutat, una ciutat tan injusta es pot trencar".

6. "S'ha dit molt temps que no hi ha diners. I arribes aquí i veus que sí que n'hi ha, hi ha diners sota les pedres, i t'arriba una organització privada que, perquè coneixen algú, troben normal que els posis un aperitiu de 14.000 euros per a un congrés".

7. "Precisament perquè el turisme és molt important per a la ciutat, cal parar un moment, fer una foto fixa i mirar què s'ha de fer, perquè hi ha molts barris que estan massa pressionats, per això tanquen les botigues tradicionals i només se n'obren de franquícies. [...] Més d'un terç dels expedients per infraccions laborals són en el turisme. Hi ha situacions que freguen l'esclavitud. En alguns hotels hi ha dones que netegen habitacions que treballen 12 hores per una misèria. Això és riquesa? La riquesa ha de ser per a tothom".

8. "[Sobre el cas de Grècia] Què vol dir que t'has de tallar un braç o una cama? Grècia es nega a triar i diuen que no vol negociar. Doncs jo crec que s'ha de trobar alguna altra solució, hi ha recursos suficients per no tallar ni el braç ni la cama. Grècia està patint un xantatge. Màxima solidaritat amb el poble grec i màxim respecte i màxima admiració pel govern grec".

9. "Mai he estat nacionalista ni independentista, però sense ser independentista m'he arribat a plantejar la independència de Catalunya, perquè la relació entre Catalunya i l'Estat, la relació administrativa i de poder, està esgotada. Per descomptat que ho ha augmentat la prepotència i l'arrogància del PP que es nega a donar coses tan bàsiques com la veu i el dret a vot a un poble. En la consulta del 9-N vaig votar sí-sí, però no sóc independentista, perquè mai he pensat a crear noves fronteres. Per a mi l'important no és l'Estat, és la democràcia. I crec que com molta altra gent puc variar la meva opinió segons com es plantegi el debat. Hi ha diverses opcions i les vull poder discutir totes. Òrgans com el Congrés formen part d'un sistema que ja no dóna per a més, per això cal un procés constituent, que parli la ciutadania. I negar el dret a opinar a un poble que s'autopercep com a subjecte polític no pot ser. Si forces com la nostra estan guanyant és perquè votar cada quatre anys no és suficient".

10. "Sóc la primera que diu que CiU és un partit falsament sobiranista. Ha estat dècades fent de comodí del PP i el PSOE. Si ara van d'independentistes, no m'ho crec. Estan fent servir un debat que no han plantejat ells. El debat l'ha generat la gent, s'ha de respectar la gent, que és la que ha sortit al carrer per dir que vol decidir, això no ho ha fet CiU, sinó la gent".

stats