Política 21/09/2017

Albiol avisa la Generalitat que si segueix atiant el "conflicte civil" prendran "mesures"

El president del PP català veu legítimes les intervencions d'ahir i no descarta que es repeteixin

Anna Moyà
1 min
Albiol en roda de premsa aquest dijous.

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, considera que les intervencions d'ahir de la Guàrdia Civil són legítimes i no descarta que es puguin tornar a repetir en els pròxims dies: "No sabem què passarà, però sí que hi ha un compromís per part del govern d'Espanya de treballar perquè aquest referèndum il·legal no se celebri". Albiol ha assegurat que les actuacions aniran en funció de si "tenim garanties o no que el referèndum no se celebrarà, sobretot des d'un punt de vista logístic". Després ha puntualitzat que els jutges decidiran si hi ha més detencions i que "el PP no ho sap", però que si Pugidemont segueix atiant el "conflicte civil a Catalunya" no descarta que consellers i el mateix president puguin ser arrestats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha dit que "estan preparats per donar una resposta" a una declaració unilateral d'independència del govern català. I, en la línia del que va dir Mariano Rajoy ahir, ha assegurat que si el president i el vicepresident segueixen animant la gent a "destrossar cotxes de la Guàrdia Civil i no permetre que la policia faci la seva feina" hi haurà "un problema molt seriós" i "es prendran mesures".

"A totes aquestes persones que es van manifestar ahir, els pregunto: on eren quan els partits independentistes van segrestar el Parlament de Catalunya? No estaven tan indignats quan es va segrestar la voluntat dels partits de l'oposició?", ha dit el popular sobre les manifestacions d'ahir.

El president del PP català ha insistit que el president de la Generalitat no representa la majoria dels catalans i ha demanat que es convoquin eleccions autonòmiques.

stats