Política 08/04/2014

"El dret a l'autodeterminació no té cabuda en cap Constitució": Rubalcaba al Congrés, en 10 frases

El secretari general del PSOE ha defensat la reforma federal de la Constitució i s'ha alineat amb Rajoy per barrar el pas a la consulta sobiranista

Ara
1 min

BarcelonaAquest és un recull de les 10 frases més destacades de la intervenció del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, al Congrés en el debat sobre la consulta:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "El dret a l'autodeterminació no té cabuda en cap Constitució. És un dret concebut per marxar."

2. "

3. "Els proposo que obrim un procés de negociació i acord. Un procés democràtic, transparent, dialogat, legal i participatiu per canviar les nostres normes de convivència."

4. "El Senat no fa de cambra territorial, que és el que volia la Constitució. Catalunya es queixa, amb raó, que no hi ha aquest espai de diàleg i votació".

5. "Catalunya es queixa de forma legítima d'invasió competencial."

6. "N'hi ha molts que mai no van voler les autonomies que aprofiten la crisi per culpar les autonomies de tot. Hi ha tensions centrífugues i centrípetes."

7. "El dret d'autodeterminació és de les colònies, és un dret pensat per marxar, que s'aplica fins que es marxa. I no estem a favor de la independència de Catalunya, per raons històriques, culturals, polítiques. I de mida: però no perquè Catalunya sigui molt petita, sinó perquè Espanya és molt petita".

8. "És raonable una revisió del finançament, però no és tolerable dir que 'Espanya ens roba'."

9. "Els socialistes sempre hem donat suport a l'autogovern de Catalunya. Hem defensat les seves institucions, la seva llengua, els seus drets històrics."

10. "Parlem d'una cosa que afecta tots els espanyols, perquè Espanya sense Catalunya és una altra cosa."

stats