POLÍTICA
Política 12/10/2013

El líder d'Alianza Nacional, a Montjuïc: "El millor camí per derrotar els independentistes és la violència"

Amenaces i crides a la violència durant els discursos de la concentració neonazi de Montjuïc. Adverteixen que "no hi haurà secessió de Catalunya si no és a còpia de molta sang"

Sara González
1 min

Barcelona"El millor camí per derrotar els independentistes és la violència". Aquest és el missatge que ha llançat davant uns 350 neonazis el líder la ultra Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, que no n'ha tingut prou i encara ha anat més enllà en les amenaces violentes: "No hi haurà secessió de Catalunya si no és a còpia de molta sang".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les amenaces a l'independentisme i les crides directament a la violència han centrat els discursos dels líders de la plataforma neonazi España en Marcha, integrada per Falange Española, España 2000, Democracia Nacional, Alianza Nacional i Nudo Patriota Español, que s'han concentrat envoltats de policia a Montjuïc per enaltir les figures de José Antonio Primo de Rivera, fundador de Falange, i del dictador Francisco Franco. Entre els concentrats ultres hi havia el líder de les joventuts de Democracia Nacional que va participar en l'atac feixista a la Delegació de la Generalitat a Madrid.

Derogació de la Constitució

En el manifest de la jornada de la Hispanitat d'aquest any a Barcelona, els neonazis han tornat a exigir, amb el braç dret alçat, la "derogació de la Constitució espanyola de 1978, l'abolició de les autonomies i la prohibició de la difusió d'idees secessionistes". Han deplorat que Espanya és en aquests moments una "nació sotmesa a vexacions". "La pàtria està sent atacada per tots els flancs i ningú la defensa", ha deplorat el delegat de Falange a Barcelona, Luis Alonso, que també ha carregat contra la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, contra el rei d'Espanya i contra la classe política espanyola i catalana en general.

stats