Política 25/06/2017

Àngel Ros avisa que la via unilateral del Govern propicia "el conflicte"

L'alcalde socialista de Lleida adverteix que només col·laborarà en un referèndum acordat amb l'Estat

Europa Press
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

BarcelonaL'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, adverteix que la via unilateral que ha emprès el Govern propicia "el conflicte" i "amenaça la pau social". D'aquesta manera s'ha expressat en un article publicat als diaris 'El Segre' i 'La Mañana'. Ros ha defensat que ell només participaria en un referèndum que fos "fruit del diàleg i del pacte polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha reiterat que el seu ajuntament només participarà en un referèndum que sigui acordat amb l'Estat i que no posarà en risc "el lloc de treball i el futur personal i familiar dels professionals" del consistori lleidatà. Per a Ros, només hi ha una única legalitat per obeir, i és la que emana de la Constitució. Per això ha defensat que els postulats independentistes només serien legítims si la carta magna "permetés aquestes opcions". Per solucionar-ho, ha tornat a apostar per una relació federal entre Catalunya i Espanya.

Aquesta setmana, Lleida ja va votar en contra d'una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava "la participació activa" de la Paeria en la celebració del referèndum. De fet, un dels punts que incloïa la proposta era la cessió d'espais de titularitat municipal per dur a terme la votació. El consistori va acordar no cedir cap espai municipal amb els vots dels socialistes, Ciutadans i el PP.

stats