Política 15/06/2015

Els crítics d'Unió fan una crida a CDC, ERC i entitats civils per negociar el full de ruta amb ells

Així ho ha anunciat el líder del sector renovador dels democristians, Antoni Castellà, en declaracions als mitjans després de la reunió de la direcció

Oriol March
1 min
Antoni Castellà és el líder del sector renovador d'Unió / ACN

BarcelonaEls membres del comitè de govern d'Unió crítics amb la direcció i defensors del no a la consulta interna d'ahir diumenge han fet aquest dilluns una crida a CDC, ERC, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència (AMI) per negociar amb ells el full de ruta. "Ens sentim legitimats", ha apuntat Antoni Castellà, líder del sector renovador democristià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això obre un pols sense precedents en la direcció, perquè escassos minuts abans el secretari general del partit, Ramon Espadaler, anunciava un mandat de la cúpula per negociar exclusivament amb CDC el full de ruta cap al 27-S. "No podem donar l'esquena al 46% de la militància", ha apuntat Castellà, que ha fet una crida a aquests afiliats a no marxar del partit.

Durant el comitè de govern, els renovadors han proposat que, després del resultat de la consulta d'ahir, el partit es comprometés a tirar endavant la independència amb les sis condicions que situa la pregunta sotmesa ahir a votació. La proposta, però, no ha estat aprovada.

stats