Política 27/06/2015

Inés Arrimadas, sobre Carolina Punset: "Jo no hauria dit això de l'aldea, però no estem d'acord amb la immersió"

La precandidata de C's a les eleccions del 27-S considera que defensar la immersió lingüística "no és modern". S'alinea amb el govern espanyol contra el comissionat per a la Transició Nacional

Ara
1 min
Arrimadas es postula per liderar C’s a les catalanes

BarcelonaLa precandidata de Ciutadans a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, Inés Arrimadas, ha fet pinya aquest dissabte amb la portaveu del seu partit a les Corts Valencianes, Carolina Punset, que va considerar que la immersió lingüística significa "tornar a l'aldea". "El que diu Carolina Punset és el que sempre hem defensat nosaltres", ha etzibat la precandidata de Ciutadans a les eleccions del 27 de setembre en declaracions a Catalunya Ràdio. Per a Arrimadas, el discurs de Punset es va treure de context, perquè en el fons va defensar, diu, el valor cultural del valencià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, ha admès que ella "no hauria dit això de l'aldea", i ha considerat que les paraules de Punset s'han tret de context perquè just després de parlar de "tornar a l'aldea" va defensar la necessitat de protegir el valencià. Per a Arrimadas, la immersió lingüística "és un sistema antic". "Estudiar en una llengua no és modern", ha asseverat. "Punset va dir moltes coses i molt interessants, i alguns han agafat aquesta frase per donar-li un sentit que no va dir", s'ha queixat, per concloure: "No té sentit el debat que s'està fent".

Alineada amb el govern del PP

La precandidata del partit d'Albert Rivera a les eleccions del 27 de setembre s'ha alineat amb el govern espanyol contra el comissionat per a la Transició Nacional. Per a ella, l'ofensiva de l'Estat contra tot allò relacionat amb les estructures d'estat catalanes forma part de la normalitat democràtica davant una iniciativa que, diu, contravé l'ordenament legal. I ha considerat "legítim" l'independentisme, "sempre que sigui dins la legalitat".

stats