Política 16/05/2012

"Em veig convidant els catalans a reclamar una Hisenda pròpia": l'entrevista de Mas a 8TV en 10 frases

El president de la Generalitat valora la possibilitat que la seva estada a la Generalita duri poc a causa de les polítiques d'austeritat

Oriol March
2 min

Barcelona1. "El Govern afronta la crisi amb coratge, però no sé si això pot portar a què jo duri poc com a president. No és el que més em preocupa, sincerament". Sobre la factura de les seves polítiques envers el seu futur com a president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Espanya ens dirà que no al pacte fiscal". Mas té clar que Mariano Rajoy no serà favorable al nou model de finançament.

3. “Jo primer ho intentaré per la via del pacte, per això li hem dit pacte fiscal. Però si no arriba per aquesta via, jo no em quedaré amb els braços creuats”. Sobre la creació d'una Hisenda pròpia per a Catalunya si fracassa el pacte fiscal.

4. “Em veig convidant els catalans a la reclamació d'una Hisenda pròpia”. També sobre el fracàs del pacte fiscal.

5. “Primer ens hem de posar d’acord a dins de Catalunya a nivell polític”. Sobre la negociació a Catalunya pel model de finançament.

6. “Si amb tot el que s’està fent des de Catalunya ens intervenen, aleshores per dignitat s’hauria de convocar el poble de Catalunya i plantar cara”. Sobre una resposta catalana davant una intervenció de l'economia catalana per part de l'Estat.

7. “Estem retallant perquè aquells que ens havien deixat els diners, ara tenen por que no els puguem tornar”. Mas justifica la política d'austeritat del seu Govern assegurant que és per guanyar confiança als mercats.

8. “Jo no conec tota la realitat. I fins i tot la part de la veritat que jo conec l’he d’analitzar bé”. Sobre quin és el futur de l'economia europea, espanyola i catalana.

9. “Que tenim molts problemes és evident. Ara, d’aquí a dir que corrin perill els diners que tenim als bancs, jo crec que això és alarmisme”. Sobre la possibilitat d'un 'corralito' a Espanya.

10. "Si Alemanya pressiona em sembla bé; si ofega, s'acaba l'euro". Sobre les polítiques germàniques d'austeritat.

stats