Política 11/11/2014

Del 'c'est la vie, mon ami' (pel suport perdut d'ERC), a la consulta "amb tots els ets i uts": el full de ruta de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat ha detallat els passos que cal seguir després del 9-N

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la roda de premsa d'aquest dimarts, després de la primera reunió de govern posterior al 9-N/ FRANCESC MELCION

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat quin és el seu full de ruta després del 9-N. A continuació, les deu frases que resumeixen l'anàlisi de la situació que ha fet i els pròxims passos que cal fer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 1. "L'operatiu del 9-N va funcionar com un rellotge i no era fàcil perquè teníem molts impediments. Aquest és un mèrit col·lectiu. Es va fer gràcies als voluntaris, al teixit associatiu i a les corporacions públiques."

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 2. "Els sistemes informàtics de la Generalitat han estat objecte d'atacs cibernètics organitzats duríssims. Això va posar en perill temes tan sensibles com l'accés al servei d'emergències mèdiques, els historials clínics i la recepta electrònica. Tenim la sospita que no poden ser uns quants 'hackers' amateurs que organitzen una cosa així."

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 3. "Diumenge va ser una prova inequívoca de la voluntat de ser, de dir que no som objectes en mans de ningú, sinó subjecte polític."

4. "Poques hores abans, fins i tot la fiscalia va començar unes primeres diligències que tenien el propòsit d'intentar espantar, confondre i intimidar gent que volia participar en el 9-N".

5. "Les eleccions només són l'instrument per poder fer la consulta. No confonguem l'instrument amb l'objectiu. L'objectiu no són les eleccions, sinó la consulta definitiva amb tots els ets i uts."

6. "He enviat una carta a Rajoy per convidar-lo a un diàleg permanent, acordar els termes d'una consulta definitiva i políticament vinculant i recordar-li que el que tenim entre mans només es pot resoldre des de l'alta política i no des dels tribunals."

7. "En els propers dies, convocaré una ronda de converses amb totes les formacions polítiques catalanes que van portar el dret a decidir al programa o van votar a favor de la llei de consultes abans de fer la meva reflexió final. Encara que el PSC no ha estat implicat com els altres, entenc que de cara a aquesta recta final en la qual entrarem hem de recuperar el màxim d'efectius possibles."

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 8. Sobre la llista unitària: "Catalunya avança més i millor quan anem junts. Intentaré superar possibles desacords que hi hagi."

9. "El Govern va arriscar tant per complir amb el compromís del 9-N que s'ha quedat en minoria. 'C'est la vie, mon ami'. Algú algun dia hauria d'explicar per què. És una sensació agredolça, hem complert i no tenim la majoria".

10. "No frenarem el procés a l'espera de la resposta del govern espanyol".

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

stats