VIATGE AL BRASIL
Política 10/07/2013

Mas: "Si no es pot fer una consulta pactada, se celebrarà en base a la legislació catalana"

En una entrevista al mitjà brasiler 'O'Globo', el president de la Generalitat adverteix que hi haurà "conseqüències" si Rajoy no accepta el resultat d'una hipotètica consulta

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest dimecres que, en cas que l'estat espanyol no s'avingui a negociar la consulta sobiranista amb la Generalitat, el referèndum se celebrarà segons la legislació catalana. "Intentarem fer la consulta pactada, però si no seguirem la llei catalana", ha apuntat en una entrevista publicada al diari 'O'Globo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El compromís de la consulta el tenim, i és majoritari. Els catalans no acceptaran fàcilment que no es pugui fer la consulta. No ens plantegem cap violència ni cap esquema que no sigui radicalment democràtic", ha apuntat Mas, que aquests dies encapçala una delegació empresarial al Brasil.

"El fonamental és que es pugui fer la consulta i que quedi testimoni d'un resultat concret. Si l'ignora, tindrà conseqüències. No es pot governar sistemàticament contra la voluntat del poble. Quan el poble es mobilitza per una causa positiva, cal escoltar i després fer. El problema a Espanya és que Madrid no escolta la veu del poble català i no actua en conseqüència", ha conclòs el president, que assegura que no hi ha "diàleg" amb l'estat per la consulta.

stats