Política 12/09/2014

"L'Estat ens trepitja els talons a tots plegats": Artur Mas a RAC1, en deu frases

El president defensa que, si guanya el doble sí, tindrà un mandat "polític" per implementar el resultat negociant amb Madrid i Brussel·les

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha passat pels micròfons de RAC1 un dia després de la V que va cobrir Barcelona en forma de senyera. Al llarg de l'entrevista, conduïda per Jordi Basté, Mas ha insistit que la consulta ha de tenir "garanties democràtiques" per ser celebrada, ha repassat el cas Pujol i ha assenyalat que si Catalunya opta pel doble sí en la consulta "no vinculant" que es planteja per al 9-N, haurà d'implementar un mandat que durà a negociar amb Madrid i Brussel·les. També ha carregat contra la pressió de l'Estat contra el sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Estic tranquil, però al mateix temps sabem que tenim l'Estat trepitjant-nos els talons a tots plegats. Deuen estar fent tot el possible per intentar desprestigiar tot el que puguin"

2. "Si Catalunya vota sí-sí, tinc un mandat polític per implementar aquest resultat. Implementar-lo vol dir seure primer a Madrid i després a Brussel·les per acordar els termes"

3. "No vull fer cap declaració que esquerdi la unitat. Jo sempre he dit el mateix: això ho resoldrem votant. La via i el camí és la consulta que tenim planificada. Hem de fer-ho bé. Si no ho hem bé, serà un bumerang sobre nostre"

4. "No està a la nostra mà el govern espanyol, ni el Tribunal Constitucional. No està a la nostra mà segons quins ciutadans que no se sentin cridats en aquesta participació. Cal tenir possibles solucions"

5. "El primer interessat en què hi hagi les urnes sóc jo"

6. "Aquesta consulta, perquè tingui tota la validesa a tot arreu, ha de ser una consulta feta amb totes les garanties democràtiques"

7. "Votarem segur, altra cosa és saber en quines condicions perquè no depèn de nosaltres"

8. "El TC pot admetre a tràmit el recurs del govern espanyol i aleshores suspèn les dues coses, o una de les dues. No està escrit enlloc que no pugui aixecar aquesta suspensió. Ho van fer amb la llei de consultes per via de referèndum que va aprovar el tripartit"

9. "Una persona com Jordi Pujol pot ser molt important, però una persona no pot condicionar un país sencer. La gent no està disposada a què un problema com el que té Pujol passi per sobre de les perspectives del país"

10. "No vaig anar a la V perquè sóc president de tots els catalans. Procuro que en els moments claus la meva participació no es pugui interpretar massa propera o esbiaixada respecte el meu paper institucional"

stats