Política 21/10/2012

"No estem parlant de cap divorci, parlem d'emancipació": Artur Mas, a 'Salvados', en 10 frases

L'encara president de la Generalitat i candidat a la reelecció per CiU al Parlament diu que "és molt fàcil acontentar un català, només cal respectar-lo. I durant anys a Espanya només ens han faltat el respecte"

Ara
2 min
Artur Mas, amb Jordi Évole a 'Salvados' | LaSexta

BarcelonaArtur Mas, ha estat el protagonista del programa 'Salvados' d'aquest diumenge. Entrevistat per Jordi Évole, Mas ha parlat del nou procés sobiranista de Catalunya, de la llengua i de la relació amb Espanya, entre altres coses. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "[Quan parlem d'independència] no parlem de divorci. Parlem d'emancipació".

2. "No prescindirem del castellà perquè és un patrimoni de Catalunya. I el català ho hauria de ser d'Espanya. Haurien de ser, a més, patrimonis estimats. I crec que el castellà ho és. En canvi, el català crec que ho és molt poc a Espanya".

3. "Rajoy i el rei no estan parlant de mi [durant la desfilada militar del 12 d'octubre]. Si parlessin de mi, no somriurien".

4. "Si tenim estat propi, no tindrem un exèrcit militar. No té cap sentit. Ens interessa tenir un sol exèrcit europeu".

5. "M'he d'ajustar al marc legal, que diu que si hem de fer un referèndum no pot ser d'aquestes característiques. Demanarem al govern espanyol que canviï la legislació. El més probable és que diguin que no. Aleshores demanarem una llei de consultes, que tindrà la mateixa legitimitat".

6. "Si posem una data per al referèndum ara, ens lliguem de mans. La farem quan ens convingui. Abans hem de fer moltes coses, com ara construir la majoria social més gran possible".

7. "Si tenim un estat propi, per descomptat que la bandera oficial serà la senyera".

8. "Crec que se’ns ha vist com la gent que, davant una expressió popular contundent, no donem l’esquena, agafem el toro per les banyes i ens la juguem".

9. "És molt fàcil acontentar un català. Només cal respectar-lo, i durant anys només ens hem trobat precisament una falta de respecte".

10. "Si Rajoy ens hagués donat el pacte fiscal, no hauria convocat eleccions".

stats