CIMERA CONTRA LA CORRUPCIÓ
Política 06/02/2013

"Hem d'acabar amb la infecció": la intervenció de Mas després de la cimera anticorrupció, en deu frases

El president de la Generalitat, en una roda de premsa a Palau, ha anunciat un document de síntesi amb òrgans de control democràtic per acabar amb els casos de males pràctiques en l'esfera pública

R. Mateos / O. March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest matí amb sis representants d'òrgans de control democràtic per abordar mesures contra la corrupció. A la cita hi han acudit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno; el fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol; el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat; el síndic de Greuges, Rafel Ribó; i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. Aquestes n'han estat les frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Ha de sortir tot el pus que hi hagi, acabar amb la infecció i esterilitzar de cara al futur". Sobre la lluita contra la corrupció.

2. "El país que desitgem ha d'estar presidit per l'honestedat i les bones pràctiques". Sobre les males pràctiques i la transició nacional.

3. "Estem en un moment molt delicat de la nostra evolució democràtica". Sobre l'afectació dels casos de corrupció en la salut democràtica.

4. "El que és impossible és que s'eradiquin al 100% els comportaments individuals que no siguin correctes". Sobre la responsabilitat individual en els casos de corrupció.

5. "Les mesures acordades a la cimera afectaran Catalunya, però caldrà adreçar-se a institucions estatals". Sobre les competències catalanes en la matèria i la necessitat de legislar sobre l'assumpte al Congrés dels Diputats.

6. "No han de faltar mitjans a la justícia per fer investigacions sobre casos potents". Sobre la necessitat de dotar de recursos l'administració perquè pugui investigar casos de corrupció.

7. "Depèn de cada persona, de si creu que perjudica una determinada causa o no". Sobre la possibilitat que un càrrec públic hagi de dimitir en cas de ser imputat.

8. "El codi de funcionament del nostre país és que una persona imputada és culpable. En altres països és diferent". Seguint sobre la possibilitat que un càrrec públic dimiteixi en cas de ser imputat.

9. "Quan hi ha una imputació inicial no hi hauria d'haver necessàriament la separació d'un càrrec públic". Sobre el mateix tema, en un moment en què es debat la dimissió d'Oriol Pujol, secretari general de CDC, en cas que se l'imputi per les ITV.

10. "Hi ha un acord parlamentari del 2011 que és molt bo que hauria de tenir rang de llei". Sobre la futura llei de transparència.

stats