DRET A DECIDIR
Política 30/08/2014

"Un servidor públic ha de fer un vot d'honestedat, no de pobresa": Mas al consell nacional de CiU, en deu frases

El president de la Generalitat es refereix al cas Pujol davant dels quadres de la federació i fa una crida a la unitat de cara a la consulta del 9-N

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat aquest dissabte el consell nacional de CiU que ha entronitzat Ramon Espadaler com a secretari general de la federació. S'ha referit amb especial èmfasi a la consulta del 9-N i a la unitat necessària perquè tingui èxit, i també ha mirat de desvincular-se del cas Pujol. Aquestes són les deu frases més destacades de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "El nostre compromís és fer-ho, fer-ho bé i fer-ho junts. Tenim una obligació claríssima. Si surten entrebancs molt grans, el que cal és que govern i partits s'asseguin a la taula per prendre decisions"

2. "Faig una crida que va més enllà de CiU: en l'hora gran de Catalunya, tot això no es pot liderar des de la tàctica petita dels partits"

3. "El que ha de fer el govern espanyol és respectar la majoria social catalana. Respectar el consens polític català, la majoria parlamentària catalana i respectar el dictamen del CGE, i amb això la consulta es pot fer"

4. "[Sobre el cas Pujol] Molts lamentem i tenim sentiment de pena, de lament, de tristor en molts sentits, i de decepció"

5. "És un símbol molt gran, i l'impacte és molt gran. Però fa més que deu anys que CiU funciona sense que Pujol prengués les decisions, ni les decisions principals"

6. "Quins són els nostres quatre grans reptes? Aixecar el país econòmicament, salvar i apuntalar l'estat del benestar, ser transparents (regeneració democràtica a fons) i exercir el dret a decidir"

7. "A un servidor públic se li pot demanar (i sé que no és gaire popular) un vot d'honestedat, però no un vot de pobresa. Això ho fan els franciscans. Què vull dir amb això? Cal reconèixer que la feina d'un servidor públic té responsabilitat i ha de tenir una retribució justa i apropiada"

8. "És molt important separar bé el present del passat. Estem fent les coses molt millor que en el passat"

9. "És fàcil que l'autoestima quedi lesionada. CiU ha donat el to, ha comès errors importants, però malgrat tot hem aconseguit sobresortir d'algunes de dificultats que hem passat"

10. "Ara estem a l'època que tothom vol fugir del govern, hi ha curses per no ser-hi. Abans hi havia curses per anar-hi. Abans et posaves medalles i ara et menges gripaus"

stats