Política 05/11/2014

"Molt més que una enquesta, molt menys que un referèndum d'independència": Artur Mas, en deu frases

El president de la Generalitat repassa l'actualitat prèvia al 9-N en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum

Sara González / Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum per repassar els dies previs al 9-N. Mas ha fet una crida a la "tranquil·litat" i a la "serenitat" en aquesta setmana decisiva, i ha volgut deixar clar que el procés de participació "segueix endavant", tot i que ha evitat respondre amb un 'sí' a la pregunta de si el 9-N es votarà. Com va fer ahir el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha limitat a indicar que "tot va endavant" i que el Govern està "absolutament determinat" a liderar el procés. Aquestes són les deu frases més destacades de la intervenció de Mas:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "[El procés de participació és] Més que una enquesta, menys que un referèndum d'independència"

2. "Ningú es pot permetre perdre la calma i la serenitat. 'Keep calm'. Ens estem jugant el com, que és tan important com el què i com el perquè"

3. "Votarem? Estem absolutament determinats, en tot allò que depèn de nosaltres, estem absolutament decidits i determinats. Estem molt decidits a poder fer això. Tot està a punt. En el que depèn de nosaltres, tot va endavant"

4. "Una Catalunya independent compartint la corona espanyola? Vol dir que la part principal l'haurien acceptat, i no accepten ni un procés participatiu, punyeta!"

5. "És important que ningú no tingui por. S'intentarà introduir por, confusió i garbuix, però hem d'estar molt tranquils amb el que estem fent. Si ens ho mirem d'aquesta manera, el que estem fent és absolutament lògic i absolutament normal"

6. "El cens [que es faci servir al procés de participació], al cap de pocs dies, es destruirà. Oblideu-vos que això es farà servir [més endavant]. Voluntaris, no us preocupeu: teniu tot el dret del món de ser-ho. Encara que alguns pensin que això no sigui bo"

7. "El fet d'haver triat acceptar la suspensió i fer una proposta política perquè hi hagi un sistema de participació gran va tenir un cost polític important com a Govern. I se'ns ha dit que l'acord de governabilitat [amb ERC] no està vigent. S'ha quedat en minoria, l'executiu. Quin Govern pren el risc de quedar-se en minoria? Quan entrem els pressupostos no tindrem assegurada la seva aprovació al Parlament"

8. "El 14 d'octubre [dia en què es va anunciar l'alternativa a la consulta] van celebrar l'anunci com una victòria. En 15 dies hem passat d'una gran victòria [del govern espanyol] a un gran despropòsit i a una gran rebequeria"

9. "Crec, amb tota la modèstia del món, que amb la defensa [del dret de la llibertat d'expressió] que estem fent, estem defensant per tots els drets fonamentals de tot el poble espanyol"

10. "Un país que ha resistit al llarg de tants segles no es pot deixar humilar"

stats