PLE DEL PARLAMENT
Política 22/07/2015

Mas acusa Rivera de ser un "ignorant": "Desitjo que no tingui responsabilitats de govern a Espanya"

El president de la Generalitat, en la sessió de control al Parlament, fa un balanç "raonablement positiu" del seu executiu

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant el ple del Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat Albert Rivera, líder de Ciutadans, d'haver "demostrat" ser un "ignorant" pel balanç catastrofista que ha fet del govern de la Generalitat. El màxim dirigent de la Generalitat ho ha fet aquest dimecres en la sessió de control al Parlament, que s'ha tensat amb l'intercanvi directe entre el líder de CDC i Rivera, que serà candidat del partit taronja a les eleccions espanyoles. La portaveu de Ciutadans a la cambra catalana, Inés Arrimadas, ha sortit a defensar Rivera davant les acusacions que era un "ignorant", i Núria de Gispert, presidenta del Parlament, no ha considerat que això fos un "insult".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vostè va agafar el Govern amb un 17,7% d'atur i el tanca amb un 20,3%. Ha arribat a la quota més alta de llistes d'espera, amb vuit mesos d’espera per intervenció quirúrgica. Ha passat de 33.000 milions d'euros de deute públic a 64.000 milions. No podem pagar les nòmines i les ha de pagar el FLA. Hi ha hagut un increment negatiu de tancament d’empreses a Catalunya. El balanç és netament negatiu. Tanca cinc anys nefastos. M’alegro que puguem anar a votar", ha assenyalat Rivera.

La CUP i el consorci de Lleida

La diputada Isabel Vallet ha estat l'encarregada aquest dimecres de fer la pregunta al president de la Generalitat per part de la CUP. I l'ha centrat en el "desmantellament" de l'Institut Català de la Salut (ICS) que, segons el partit de l'esquerra independentista, s'està duent a terme a Catalunya. "En cap cas hi haurà desmantellaments i privatitzacions de l'ICS", ha indicat Mas en la seva resposta. "Ens poden dir un sol servei sanitari que s'hagi privatitzat en els últims quatre anys? Si no en poden dir cap, deixin de fer demagògia", ha assenyalat Mas amb to crispat. De fet, la relació entre el president i la CUP s'ha anat tensant al llarg de les últimes setmanes, especialment des que el partit de David Fernàndez s'ha despenjat del plantejament unitari que defensava el líder de CDC per concórrer a les eleccions del 27-S.

stats