Política 04/03/2015

Rivera, a Mas: "No deixi estructures d'estat com a herència als qui hem de governar Catalunya en el futur"

El líder de Ciutadans reclama dimissions al Govern pel fre del CGE a les estructures d'estat incloses als pressupostos per al 2015

Oriol March / Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha carregat durament contra el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control que s'ha celebrat al Parlament aquest dimecres. "No ens deixi instruments estranys com a herència als qui hem de governar Catalunya en el futur", ha indicat Rivera en referència a les estructures d'estat i aprofitant l'enquesta que ha aparegut al diari 'El Periódico' en què CiU i ERC no sumen majoria absoluta i Ciutadans puja fins als 24 escons, convertint-se així en tercera força a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha esmenat per unanimitat els articles de la llei d'acompanyament. Volien muntar un estat desmuntant l'autonomia catalana. Qui assumirà responsabilitats d'un pressupost fora de la llei amb partides fantasma? Qui dimitirà? Aquest govern pot fer nyaps, pot fer pressupostos fora de la Constitució, i no marxa ningú. Estan aferrats a la cadira", ha carregat Rivera.

La CUP, contra la MAT

Quim Arrufat, diputat de la CUP, ha carregat durament contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que uneix Espanya amb França i que afecta part del territori català. "Vostè sap tots els nuclis urbans que hauran d'abandonar les seves llars quan la MAT sigui connectada al juny?", ha preguntat Arrufat, que ha reclamat "sobirania energètica". Mas ha indicat que això "interessava Catalunya", i ha defensat "haver fet la feina". "Cal integració europea", ha considerat el president de la Generalitat en la seva rèplica.

stats