Política 22/01/2015

Bárcenas dipositarà avui la fiança per sortir de la presó

Ha aconseguit reunir ja els 200.000 euros que li va imposar l'Audiència Nacional

Europa Press
2 min
Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu, podrà sortir de presó si paga 200.000 euros. EFE

MadridL'extresorer del Partit Popular (PP) Luis Bárcenas va aconseguir reunir ahir última hora la pràctica totalitat dels 200.000 euros de fiança que li va imposar la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional per poder sortir de la presó, segons fonts de la seva defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat Javier Gómez de Liaño, que malgrat haver renunciat a continuar amb la defensa de Bárcenas segueix representant-lo fins que es designi un nou lletrat, va assenyalar que avui ja disposarà de la quantitat completa que s'ha reclamat a l'extresorer, que serà dipositada via transferència al compte del jutjat.

Segons l'advocat, Bárcenas, a la presó des de juny de 2013 i implicat en els casos Gürtel i l'anomenat 'papers de Bárcenas', que investiga el jutge Pablo Ruz, ha pogut reunir els 200.000 euros que se li reclamen gràcies a l'aportació dels seus familiars. L'extresorer del PP té tots els seus comptes embargats per ordre del jutge de l'Audiència Nacional esmentat.

La fiança va ser acordada en una interlocutòria dictada aquest dimarts en què els magistrats Ángela Murillo, Carmen Paloma González i Juan Francisco Martel tenen en compte que la investigació de la "primera època" d'activitats de la trama Gürtel, per la qual Bárcenas s'enfronta a una petició fiscal de 42 anys i mig de presó, està "pràcticament conclosa".

Un cop reunits els diners, Bárcenas tindrà l'obligació de comparèixer al jutjat central d'instrucció número 5 tots els dilluns, dimecres i divendres. A més, ha de designar un domicili i lliurar el seu passaport, i tindrà prohibit abandonar el territori nacional.

Segons els jutges, en el moment processal actual, amb la investigació pràcticament esgotada i a punt de dictar l'obertura de judici oral, hi ha "altres mesures cautelars que poden mitigar" la mesura de presó acordada fa 19 mesos.

stats