Política 23/09/2014

Bosch (ERC): "El novembre es votarà sobre la independència"

El portaveu d'ERC al Congrés no descarta la possibilitat de posar dues urnes el 9-N, pensant en unes plebisicitàries

Ara
1 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, no ha volgut avançar aquest dimarts al matí quina fórmula acabarà triant –d'acord amb els republicans– el president de la Generalitat, Artur Mas, per fer que els catalans puguin pronunciar-se abans no acabi aquest 2014 sobre el seu futur polític. Ara bé, s'ha mostrat convençut que "el novembre es votarà sobre la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans d'assistir a la junta de portaveus a la cambra baixa, Bosch ha reiterat que la prioritat del seu partit és celebrar la consulta el 9 de novembre perquè és una via més "clara" per preguntar sobre l'estat propi. Tot i això, no descarta cap escenari. Aquest dimarts el diari 'El Mundo' apunta la possibilitat d'unes eleccions plebiscitàries el 9-N. Bosch no ha tancat la porta a posar dues urnes aquell dia i ha recordat que això ja passa quan es vota al Congrés i al Senat.

El portaveu d'Esquerra a Madrid ha assegurat que donaran suport al camí que esculli Mas per fer que els catalans votin i ha subratllat que fins ara s'ha anat complint tot allò que CiU i ERC s'havien compromès a tirar endavant.

stats