Política 19/04/2014

Ballesteros assegura que el PSC "no" se sentiria qüestionat si Avancem abandona el partit

Defensa que una reforma constitucional a l'alemanya és "perfectament aplicable" a Catalunya i al conjunt de l'estat espanyol

Acn
1 min
Josep Fèlix Ballesteros / ACN

BarcelonaL'alcalde de Tarragona i dirigent socialista, Josep Fèlix Ballesteros, considera que la direcció del PSC "no" se sentirà qüestionada si el corrent crític Avancem decideix abandonar el PSC. "Ho lamentarem però seria legítim", ha afirmat aquest dissabte Ballesteros en una entrevista a Catalunya Informació, on també ha rebutjat que en aquest cas s'hagués de celebrar un congrés extraordinari. Després que Avancem anunciés que el proper 28 de juny celebrarà una assemblea per decidir el seu futur al partit, l'alcalde i membre de la direcció socialista ha rebutjat que aquesta hagi actuat de forma "sectària" en l'expulsió de Fabian Mohedano i ha aprofitat per demanar "lleialtat a tots" els crítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, l'alcalde de Tarragona també ha defensat la proposta de reforma constitucional seguint el model alemany que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, vol portar al Congrés dels Diputats. Ballesteros creu que aquesta reforma "és un model perfectament aplicable a Catalunya i a l'estat espanyol".

Barcelona World tirarà endavant

Al llarg de l'entrevista, Ballesteros s'ha mostrat convençut que la llei del projecte de Barcelona World tirarà endavant, i ha qualificat de "maniobra dilatòria" la petició d'ICV i la CUP al Consell de Garanties Estatutàries per aturar la norma. El socialista diu que copsa "cada dia el suport creixent" al projecte i assegura que no li preocupa el retard parlamentari.

stats