Política 12/06/2016

Barcelona, Berga, Salt, Tarragona i Lleida: la proposta de l'ANC per les cinc mobilitzacions de l'11-S

Fonts de l'entitat asseveren que la direcció de l'Assemblea ha valorat organitzar concentracions en aquestes localitats però que encara podria variar algun emplaçament

Núria Orriols
2 min

BarcelonaCinc mobilitzacions descentralitzades per tornar a fer un Onze de Setembre "massiu". Aquesta era la proposta que va presentar en l'última assemblea general el coordinador de mobilització de l'ANC, Josep Sabaté. Ahir, el secretariat nacional de l'entitat reunit a Badalona va valorar els emplaçaments de la Diada d'enguany que es proposa que siguin Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga, segons ha avançat el digital El Món i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les fonts consultades, la direcció de l'associació independentista va valorar ahir aquesta proposta, tot i que encara podria variar algun emplaçament per qüestions d'agenda. A Berga, per exemple, a la primera quinzena de setembre també es celebra la Patum, de forma excepcional. "Cal veure si es pot assumir", assegura un membre del secretariat.

La direcció de l'Assemblea també va decidir ahir sotmetre a consulta de les seves bases redefinir el full de ruta i posar el referèndum d'autodeterminació en el centre del debat polític. Els socis, que es pronunciaran abans del 3 de juliol, hauran de respondre a la següent pregunta: "Vols que l'ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència?" La resposta majoritària de la militància podria situar el referèndum en el centre de la reivindicació de l'Onze de Setembre, asseveren fonts del secretariat consultades per l'ARA.

De fet, el president de l'entitat, Jordi Sànchez, ja s'ha pronunciat a favor del referèndum unilateral aquest diumenge. "No es tracta de reviure el 9-N. Allò va ser una consulta que es volia acordada amb l'Estat, que no va poder ser i que no va traspassar cap línia vermella de la legalitat", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. I ha afegit: "Després de quatre anys de mobilització intensa, potser ja ha arribat el moment d'assumir que hem de fer el pas i fer-lo amb la dignitat democràtica que comporta un referèndum". En aquest sentit, ha apostat per redefinir el full de ruta de Junts pel Sí i la CUP de cara a la qüestió de confiança a què s'ha de sotmetre al setembre.

stats