12 D'OCTUBRE
Política 12/10/2013

La Biblioteca de Catalunya obre el 12 d'octubre perquè 25 empleats demanen treballar

Els treballadors no rebran cap compensació econòmica però han anat a la feina perquè consideren que el seu dia nacional és l'11 de setembre

Efe
1 min

BarcelonaLa Biblioteca Nacional de Catalunya ha obert aquest dissabte les seves portes ja que uns 25 treballadors dels 170 que componen la plantilla han decidit anar a treballar el dia de la Hispanitat. En declaracions a Efe, un d'aquests treballadors, Ricard Marco, ha explicat que un grup de treballadors va plantejar venir a treballar, perquè consideren que el seu dia nacional és l'11 de Setembre, i que la conselleria de Cultura va delegar al centre el permís per obrir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció de la Biblioteca de Catalunya va posar com a condició que hi hagués efectius per obrir com un dissabte normal i, segons Marco, estan treballant el doble d'empleats que qualsevol dissabte no festiu i estan atenent una trentena de lectors.

Aquests treballadors, que no rebran cap compensació econòmica per treballar avui, s'uneixen als treballadors d'alguns comerços que també obriran les portes, ja que avui és un dels festius que la Generalitat autoritza obrir, encara que es preveu que siguin pocs els establiments que ho facin.

stats