Política 20/07/2015

Oliveres no es veu de cap de llista de Catalunya Sí que es Pot per l'"edat" i la seva "falta d'habilitat política"

Sobre la incorporació de Procés Constituent a la confluència d'esquerres, l'economista assegura que "tot està obert" i no tanca la porta a buscar aliances amb la CUP

Efe
2 min
El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres / ACN, Pere Francesch

BarcelonaL'economista Arcadi Oliveres (Barcelona, 1945), impulsor al costat de Teresa Forcades del moviment Procés Constituent, és reticent a encapçalar la candidatura Catalunya Sí que es Pot "per la meva edat i les meves poques habilitats polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho va comunicar a les formacions (Podem, ICV i EUiA) que integren la candidatura de confluència, encara que aquestes formacions l'han instat a repensar-se la seva resposta inicial i ell ha decidit posposar fins dissabte que ve la seva resposta definitiva.

"En aquests moments em decanto més per no encapçalar-la", ha confessat a l'agència Efe, encara que abans vol comunicar la seva decisió a l'assemblea de Procés Constituent que se celebrarà dissabte que ve i en la qual aquest moviment ha de decidir sobre la posició d'Oliveres i si també conflueix a la llista de Catalunya Sí que es Pot o bé es decanta per anar en solitari a les eleccions.

Encara que Oliveres, que va participar en la Caputxinada del 1966 i va lluitar contra les penes de mort dictades pel franquisme, no ha donat encara una resposta definitiva, ha avançat a l'agència Efe que "serà que no", si bé ha dit que s'estima més comunicar les seves raons abans a l'assemblea de Procés Constituent.

La suma a l'aliança d'esquerres

Sobre l'adhesió de la plataforma Procés Constituent a la llista de confluència d'esquerres, el professor de la UAB ha indicat que "tot està obert" i que serà l'assemblea de dissabte la que decidirà si s'hi sumen o si hi concorren sols. Encara que "tampoc no està tancat poder anar amb la CUP", ha apuntat.

"El que sembla més allunyat és anar a la llista d'Artur Mas, perquè des del punt de vista del contingut és difícil en aquest moment", ha opinat.

Sobre la candidatura independentista impulsada per CDC, ERC, ANC i Òmnium Cultural, Oliveres ha dit que ha estat fruit d'"una actitud hàbil d'Artur Mas per salvar-se d'una situació complicada, en la qual ERC li guanyava les expectatives de vot".

Després d'assenyalar que la candidatura independentista "compta amb persones excel·lents, començant per Raül Romeva", que és "amic" seu, l'economista ha reconegut que la llista "té bon aspecte perquè ha inclòs contingut social", encara que considera que s'ha fet "per salvar una marca, posar una nova de cara a una política i salvar el govern de Convergència quatre anys més".

stats