Política 01/09/2014

Convergència respon a Ortega que cal seguir amb els preparatius de la consulta quan el TC la suspengui

"Qualsevol decisió sobre el 9-N sempre es prendrà des del consens", defensa el secretari d'organització de CDC, Josep Rull

Oriol March
1 min

BarcelonaLa primera reunió de la direcció de Convergència després de les vacances d'estiu ha estat bàsicament centrada en dos aspectes: la refundació del partit, que culminarà en un congrés nacional extraordinari durant el 2015, i el procés sobiranista. El secretari d'organització del partit, Josep Rull, ha fet una crida a "no quedar-se de braços plegats" quan el Tribunal Constitucional (TC) suspengui la consulta. "Caldrà seguir avançant en aquest sentit", ha apuntat Rull, que ha afegit que qualsevol decisió "sempre es prendrà des del consens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules arriben el mateix dia que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hagi apuntat que "cap força amb voluntat de govern pot demanar al president Artur Mas que actuï al marge de la llei", en un clar avís cap a ERC. Ortega (Unió) i altres consellers, com és el cas de Santi Vila (CDC), sostenen que no és possible celebrar la consulta en cas que el TC la invalidi.

Rull ha apuntat que el dia següent de la presentació del recurs d'inconstitucionalitat el partit "no es quedarà quiet" i ha mantingut que caldrà seguir amb els preparatius del 9-N. El secretari d'organització de CDC ha assenyalat que la llei de consultes és "plenament legal" i que sortirà avalada per una majoria àmplia del Parlament. "El govern espanyol ho hauria de veure", ha indicat, al mateix temps que l'acusava de "no fer política".

stats