Política 10/07/2016

Sectors de CDC promouen una esmena que aplana el camí de Munté cap a la vicepresidència del nou partit

La creació d'una secretaria general per sobre dels dotze membres de la direcció executiva és un dels aspectes que es debaten a última hora

Oriol March
1 min
Neus Munté, amb Jordi Turull i Ferran Falcó

BarcelonaSectors de Convergència ja treballen per aprovar una esmena que aplani el camí a Neus Munté per tal de compaginar la seva feina com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern amb la vicepresidència de la nova Convergència, segons fonts consultades per l'ARA. Aquesta vicepresidència forma part del "tàndem presidencial" que va proposar aquest dimecres Artur Mas, promotor del nou partit, i que havia generat una forta sorpresa interna. "No són formes", explicaven aquesta setmana des de diversos corrents del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta esmena, que encara s'està perfilant per ampliar-la a més sectors, és promoguda per corrents com la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Generació Llibertat, Llibergència i afins a l'oficialisme. La idea és assolir un consens que blindi el tàndem presidencial a l'espera de definir el grau d'incompatibilitats dels dotze membres de la direcció executiva. En aquest sentit, la feina de Mas i Munté en cap cas seria executiva. Una de les opcions que hi ha debatent-se ara mateix és crear una secretaria general situada per sobre dels dotze membres de l'executiva.

El líder nacionalista serà l'encarregat de presentar la seva proposta davant de la comissió que regula la ponència organitzadora.

stats