Política 01/07/2016

Els associats de la nova Convergència votaran el nom del futur partit el primer dia del congrés fundacional

La portaveu del partit, Marta Pascal, assegura l'eina política que surti del conclave ha de ser un "instrument potent" per als catalans

Oriol March
2 min
Marta Pascal, portaveu del partit, en roda de premsa

BarcelonaEls "associats" –nom que substitueix els militants clàssics– de la nova Convergència votaran el nom del partit durant el primer dia del congrés fundacional. Segons l'ordre el dia fet públic aquest divendres, aquesta decisió es prendrà a les 20.30 del vespre del proper 8 de juliol en el plenari del conclave, i no està previst donar cap opció de nom fins el moment mateix de la votació, tot i que es dóna per fet que hi haurà propostes amb el nom de 'Convergència' i d'altres que no. En aquest congrés hi estan convidats tots els militants de CDC i els simpatitzants que van participar en el procés de debat 'Torn Obert', que va desembocar en la votació que va decidir la fundació d'una nova formació. L'escenari més possible és que al futura direcció del nou partit ampliï posteriorment el marc ideològic i en funcionament estructural. Les persones que ompliran el nou organigrama es triaran el 23 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El procés congressual arrencarà divendres a les tres de la tarda amb el divuitè congrés de CDC, que triarà les persones que comandaran l'etapa dissolutòria de la formació. Després arrencarà el conclave fundacional de la nova formació. L'endemà dissabte i diumenge es treballaran les bases fundacionals en quant a organització i ideologia. Hi haurà dues comissions, cadascuna de les quals decidirà sobre aquests dos aspectes, ha explicat la directora del procés congressual, Clara Tarrida. Els associats podran decidir a quina es volen implicar. La direcció encara no coneix quanta gent participarà en el congrés fundacional.

"Convergència seguirà existint", ha apuntat la portaveu del partit, Marta Pascal, que ha indicat que es deixarà "l'estructura preparada per impulsar la nova formació política". "Formalment, seguirà existint", ha insistit posteriorment la portaveu de la formació, que ha negat el "tancament" de la formació. Un cop l'eina sorgida del congrés tingui nom i acta fundacional, es portarà al registre de formacions polítiques.

"Aquest és un congrés transcendent, de punt de partida, per refer i donar vida a un nou espai de centre ampli al servei del procés. Volem fer una crida molt directa i clara a tota la societat catalana que es vulgui sumar en aquest moment fundacional", ha assegurat Pascal. "Venim d’una dinàmica interna en què es feia una ponència des del partit, després anava al territori i anava al procés d’esmenes. Nosaltres, ara, hem fet uns documents que s’envien a les persones que en vulguin formar part i es treballen a partir d'un debat que els estructurarà", ha indicat la portaveu del partit.

stats