PARLAMENT
Política 22/03/2011

Els grups critiquen l'absència d'informació a 48 hores de la cimera econòmica

Camats i Rivera temen que sigui només una reunió "de foto" i el PP creu que serà "de costellada"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaLa portaveu del Parlament del PSC, Laia Bonet, creu que el Govern "no està dedicant tots els esforços a una cimera que és imprescindible" i que "hauria de tenir èxit". Així, Bonet ha afirmat que "per l'executiu aquest no és un instrument necessari" i ha considerat que "l'únic motiu pel qual van acceptar fer-la és perquè el PSC va insistir-hi en l'acord per facilitar-los la investidura". Finalment, Bonet ha destacat, com tots els altres partits, la manca d'informació a 48 hores de la cimera i ha dit que "el Govern no ha fet la feina", i que no sap "si és que CiU no creu en els processos de concertació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha afirmat que no creu que una cimera "sigui la millor manera d'afrontar la crisi" i ha declarat que tem que és converteixi en una "costellada o una barbacoa". Així, el PP espera "que no sigui un acte protocol·lari on el consell assessor faci una ronda d'intervenció i prou".

La portaveu d'ICV-EUA del Parlament, Dolors Camats, ha afirmat que "cap partit polític ni sindicat ha rebut algun document explicant el full de ruta" i tem, igual que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que sigui una cimera "de foto". En la mateixa línia, la portaveu ha afirmat que "el Govern vol que els partits participin com a comparsa i no com agents de proposta".

Alhora, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha denunciat "la manca d'informació" i creu que "és necessària si volen que hi hagi un mínim acord entre les forces". Simó ha afirmat que alguns dels temes que haurien d'aparèixer al full de ruta de la cimera són els pressupostos, el concert econòmic, el finançament i els ens locals.

stats