Política 11/01/2012

El Congrés aprova les mesures antidèficit de Rajoy amb el vot a favor de PP i CiU

La federació nacionalista justifica el vot afirmatiu per "coherència", tot i les "reserves" a la pujada de l'IRPF

Joan Rusiñol
1 min
Fernández Díaz conversa amb Santamaría, al costat de Rajoy

MadridEl portaveu econòmic de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat el vot favorable de la seva formació al paquet de mesures urgents per contenir el dèficit, aprovat pel govern de Mariano Rajoy i que avui es convalida al Congrés. El diputat ho ha justificat per qüestions de "coherència política, rigor pressupostari i coratge" davant d'una "situació d'extrema gravetat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mesures s'han aprovat per 197 vots a favor (PP i CiU), 138 en contra i 4 abstencions.

El portaveu de CiU ha recordat que la seva és una federació "tremendament europeista" i que és la UE qui marca algunes d'aquestes decisions i, a més, algunes de les administracions comunitàries han qualificat positivament els ajustos de Madrid. Sánchez Llibre, a més, ha reivindicat com a "millor exemple" de la necessitat de prendre iniciatives les que ja està prenent Artur Mas, i ha lamentat les crítiques "irresponsables" del PSC a Catalunya i del PP a Madrid. Ha contraposat aquesta situació a la trajectòria històrica del nacionalisme català a l'hora de donar suport a mesures polèmiques, tant dels governs populars com socialistes.

CiU té algunes "reserves" al pla, com la pujada de l'IRPF, que qualifica de "confiscatòria i injusta". També ha qüestionat la desgravació de la compra d'habitatge i que el pla de mesures no n'inclogui cap d'específicament destinada a accentuar el creixement econòmic.

stats