Política 18/08/2015

Colau "estarà al costat" de la independència si guanya el 27-S

L'alcaldessa de Barcelona assegura que "el govern municipal sempre estarà al costat del que democràticament decideixin els veïns de la ciutat i el poble de Catalunya"

1 min
Ada Colau durant el seu primer discurs com a candidata oficial de Barcelona en Comú / CRISTINA CALDERER

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha compromès aquest dimarts en una entrevista a la SER que "estarà al costat" del procés d'independència si hi ha una majoria de la ciutadania que així ho expressa a les eleccions del 27 de setembre. "Aquest govern municipal sempre estarà al costat del que democràticament decideixin els veïns de la ciutat i el poble de Catalunya, sigui en aquestes eleccions, en un referèndum, o en qualsevol cita democràtica que es plantegi", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, Colau no ha aclarit si per donar aquest suport a la secessió de Catalunya n'hi haurà prou amb una majoria d'escons de Junts pel Sí i la CUP o si també reclamarà que s'assoleixi una victòria en vots: "Això ho haurem de valorar al seu moment".

Malgrat que Colau no ha parlat d'eleccions plebiscitàries, la líder de Barcelona en Comú ha assegurat que els comicis seran "excepcionals" com a conseqüència "d'una actitud arrogant i prepotent" del govern del Partit Popular. Alhora, ha apuntat que en les eleccions no només es dirimeix la qüestió nacional sinó que també hi ha la necessitat d'impulsar un procés constituent, acabar amb la corrupció i les retallades de Sanitat.

L'alcaldessa s'ha desmarcat de les formacions polítiques que es presenten el 27-S, també de Catalunya Sí que es Pot: "Som una candidatura municipalista, que no té una expressió en l'àmbit català, i ara estem valorant quin ha de ser el nostre posicionament en el context de les eleccions catalanes".

stats