POLÍTICA
Política 19/06/2012

CiU demana al PSC que retiri les sol·licituds de compareixences dels responsables de les entitats financeres

El grup parlamentari de CiU s'oposa a la proposta dels socialistes perquè no la troba lògica. ERC i ICV-EUiA també s'hi mostren en contra i només el PP hi dóna suport

Ara / Acn
2 min

BarcelonaCiU ha demanat aquest dimarts al PSC que "retiri o posposi" les sol·licituds de compareixences dels responsables de bancs i caixes catalans que s'han de votar aquest dimecres a la comissió d'economia. Unes compareixences que els socialistes volen centrar en les participacions preferents i que CiU no troba lògiques quan encara està per definir-se el contingut de la comissió d'investigació sobre les entitats financeres que ha impulsat el Parlament. "Si a partir del 16 de juliol, quan s'hagi configurat el pla de treball de la comissió d'investigació, algú considera que hi ha alguna compareixença que no està prou circumscrita i cal anar a la comissió d'economia té tota la llibertat per fer-ho", ha afirmat en roda de premsa el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha avançat que si els socialistes decideixen no retirar les sol·licituds de compareixences, CiU hi votarà en contra. Per la seva banda, el PSC no ha explicat si finalment retirarà aquestes sol·licituds, tot i que amb el vot en contra de CiU queda descartat que prosperin, ja que ERC i ICV-EUiA també s'hi han manifestat en contra. Els dos grups han destacat que aquestes compareixences haurien de fer-se a la comissió d'investigació, ja que, a més de la gestió de les entitats financeres ubicades a Catalunya, les preferents han de ser, segons ICV-EUiA i ERC, part de l'objecte d'investigació.

El vicepresident del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha apuntat que el seu grup no votarà a favor de les compareixences que plantegen els socialistes a la comissió d'economia i estaran a l'espera que el PSC "faci el que hagi de fer" perquè les compareixences es facin finalment a la comissió d'investigació.

ERC ha criticat l'actitud del PSC i ha mostrat la seva predisposició de votar en contra de les compareixences que han demanat els socialistes a la comissió d'economia. "Quan les vam presentar ja vam dir que això era una maniobra per carregar-se d'arguments i dir que si compareixen en un lloc no compareguin en un altre", ha lamentat la portaveu republicana, Anna Simó.

El PP dóna suport a les compareixences

Per part del PP, el seu portaveu, Enric Millo, ha sigut l'únic que s'ha mostrat partidari de les compareixences que el PSC ha proposat a la comissió d'economia, que inclouen Isidre Fainé, president de CaixaBank, Adolf Todó, president executiu de Catalunya Caixa, Manuel Troyano, director general de Caixa Penedès, i Josep Ibern, president de Caixa Laietana.

stats