ELECCIONS MUNICIPALS
Política 10/04/2015

La CUP i les Candidatures Alternatives del Vallès es presentaran en coalició el 24-M

La formació de l'esquerra independentista també ha tancat acords similars amb Gent de Gramenet o el Mall de Llinars

Ara
2 min
Roda de premsa de presentació de l'aliança entre la CUP i les CAV

BarcelonaLa CUP i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han presentat aquest divendres l'aliança que han tancat de cara a les eleccions municipals del 24 de maig. Fruit d'aquest entesa, les formacions han accedit a presentar-se forma conjunta i a que els resultats que obtingui la CAV sumin en favor de Poble Actiu, la marca que utilitza la CUP per agrupar suports de cara a aconseguir representants als consells comarcals i a les diputacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les CAV són un conjunt de partits locals de 14 municipis del Vallès Occidental que ja fa diversos cicles electorals que competeixen amb les altres formacions des d'un discurs d'esquerra alternativa i favorable a la participació ciutadana amb el qual han consolidat un espai propi. Així, el 2011 van obtenir 13.781 vots que els van permetre sumar 16 regidors i un conseller comarcal. Aliats amb la CUP, tenen previst presentar-se aquest cop a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac , Palau-­Solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa. En alguns casos la candidatura tindrà forma de coalició. És el cas de Barberà, on serà Junts per Barberà, amb Esquerra Alternativa per Barberà, la CUP, Procés Constituent i Podem, o també a Castellar, on es presenta Decidim, que suma L'Altraveu, Podem, EUiA i Procés Constituent. En d'altres casos, es presentaran com un sol partit en solitari. A Santa Perpètua de Mogoda, a més, es presentarà la candidatura Republicans, encapçalada per Rafael Pérez.

En tot cas, asseguren que "totes les candidatures se situen dins l’àmbit del municipalisme, i per tant situant la transformació del seu municipi en primer lloc dels seus objectius, de l’esquerra alternativa i per tant en la perspectiva de plantar cara al sistema per intentar transformar­‐lo, i de la unitat popular com a objectiu necessari per a aquesta transformació". L'entesa amb la CUP, segons afirmen les CAV, ve constatant-se des del 2002 i ara pretenen coordinar esforços mentre mantenen la seva autonomia local. "Aquest acord neix del reconeixement mutu que tenim del treball que fem cadascú de nosaltres a la seva localitat, del reconeixement d’un full de ruta comú en l’àmbit del treball municipal i de la realitat de complementarietat dels nostres esforços", expliquen.

Així mateix, la CUP ha segellat acords similars de cara a les eleccions amb formacions de fora de la comarca, com Gent de Gramenet i el Mall de Llinars.

stats