Política 21/07/2016

La CUP demana al Partit Demòcrata explicacions per la votació de la mesa del Congrés

Mireia Boya reclama que la desobediència sigui "quotidiana" i no s'esperi fins a la "desconnexió final"

Ara
2 min
La diputada de la CUP al Parlament, Mireia Boya

BarcelonaDesprés d'evitar pronunciar-se ahir sobre la votació de la mesa del Congrés, aquest dijous la CUP ha afirmat que el Partit Demòcrata Català (PDC) hauria de "donar explicacions" sobre el sentit dels seus vots. "No em sembla gaire correcte aquest possible pacte del PDC amb PP i C's", ha afirmat la diputada al Parlament Mireia Boya en una entrevista a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, la seva companya Eulàlia Reguant va rebutjar fer valoracions al·legant que no volia opinar sobre "vots o no de grups que van decidir presentar-se a unes eleccions a les quals no s'haurien d'haver presentat". Aquest dijous, però, l'esquerra independentista sí que ha fet evident el seu malestar, i ha criticat que se'ls acusi de votar al costat dels unionistes en el debat dels pressupostos, quan el PDC o fins i tot Junts pel Sí "ho fan moltes vegades" al Congrés i al Parlament.

Sobre les relacions entre JxSí i la CUP, Boya ha admès que hi ha diferències sobre com ha de ser la desconnexió, ja que mentre l'esquerra independentista pretén que sigui "quotidiana", la coalició independentista aposta perquè sigui "un dia determinat i amb un sol gest". "No ens acabem de creure la teoria del botó vermell perquè cada dia veiem que des del Govern no es desobeeix el TC", ha apuntat la diputada de la CUP.

Pel que fa a les conclusions de la comissió del procés constituent, Boya ha demanat que el vot no sigui secret, ja que "no s'han d'amagar els principis", i s'ha mostrat convençuda que el ple de la setmana que ve les ratificarà. Sobre la interpretació de les conclusions, ha reiterat que per a la CUP el "mecanisme unilateral d'exercici democràtic" que inclouen equival a la celebració d'un referèndum unilateral d'independència abans que acabi el primer semestre del 2017.

stats