Política 28/07/2017

La CUP convoca una concentració davant la Guàrdia Civil per al dilluns 31 de juliol

Sota el lema 'No fareu callar la veu d'un poble', l'acte arriba just després que diversos alts càrrecs de la Generalitat hagin declarat pels preparatius del referèndum

Ara
2 min
Els diputats de la CUP al Parlament

BarcelonaLa CUP ha convocat una concentració per a aquest dilluns, 31 de juliol, a les 12 h davant la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona. Sota el lema 'No fareu callar la veu d'un poble', la concentració arriba dies després de les últimes declaracions d'alts càrrecs de la Generalitat per les investigacions sobre els preparatius del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els cupaires han difós la concentració a través de Twitter.

Aquesta setmana han declarat, per exemple, el director de comunicació del Govern, Jaume Clotet, però també la cap de comunicació de la conselleria d'Exteriors, Anna Molas; el director general de difusió, Ignasi Genovès; el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, i el director general d'Atenció Ciutadana de la Generalitat, Jordi Graells. L'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, també va declarar davant la Guàrdia Civil aquesta setmana.

Dimarts la CUP també va demanar a la mesa del Parlament que establís un protocol per evitar que la Guàrdia Civil tornés a entrar al Parlament. La diputada cupaire Mireia Boya va ser l'encarregada de defensar la petició en roda de premsa a la cambra catalana: "La Guàrdia Civil no hi ha de venir a fer res, al Parlament". Els anticapitalistes consideren que no s'han de repetir les escenes de fa una setmana, en què agents del cos policial van entrar al Parlament per demanar informació sobre el diputat no adscrit Germà Gordó pel cas 3%. "Els donarem la informació que necessitin sobre corrupció, però que es quedin a la porta", va sentenciar la diputada.

D'altra banda, la CUP de Barcelona ha fet una crida a Barcelona En Comú a posicionar-se amb el referèndum davant l'"embat repressiu" de l'Estat. "Ja no és possible el posicionament neutral, han de deixar estar l'electoralisme i treballar per la sobirania per trencar amb el règim del 1978" ha reclamat Maria Rovira, portaveu del grup municipal. "Han de decidir si defensen la independència del poble treballador o es posen al costat de l'unionisme que cada cop vira més cap a la dreta" ha afegit la cupaire, que ha anunciat que al setembre es tornaran a reunir amb els comuns per mirar de sumar-los al procés.

La nova regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, ha defensat la necessitat de la desobediència: "A mesura que es vagin tancant portes n'haurem d'obrir de noves des de la desobediència" ha advertit l'encara diputada en al·lusió al dictamen del Consell d'Estat i a les citacions per declarar a alts càrrecs del Govern per part de la Guàrdia Civil. "Serà un estiu calent i no per la calor sinó per les mobilitzacions que haurem de realitzar a cada acte repressiu de l'Estat" ha sentenciat Reguant.

stats