Política 01/10/2017

La CUP crida a resistir en els col·legis electorals fins que s'hagi fet el recompte

Volen que els responsables de totes les "atrocitats" en paguin les "últimes conseqüències"

Núria Orriols
2 min
La CUP crida a resistir en els col·legis electorals fins que s'hagi fet el recompte

Barcelona"Dia de salvatjada i barbàrie". Aquestes han sigut les primeres paraules de la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, a l'hora de valorar la jornada del referèndum de l'1-O, protagonitzada per les càrregues policials a la gent que estava aplegada en el col·legi electoral per votar. Acompanyada també per la diputada Anna Gabriel, davant de la seu de la formació anticapitalista a Barcelona, ha mostrat la seva "admiració i gratitud" als ciutadans que han defensat el seu "dret a votar", com a prova que a Catalunya "ningú es deixarà trepitjar els seus drets". Així, la CUP ha fet una crida a mantenir aquesta actitud fins que es faci el recompte a les meses electorals i es signi l'acta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Gabriel, avui els col·legis s'han convertit en el "baluard de la resistència i la democràcia" i ha demanat a la ciutadania que no abandoni els punts de votació. A més, ha deixat clar que faran tot el possible perquè els responsables dels "colpejaments, els atacs i la violència" en paguin les conseqüències. Pel que fa als efectes que pot tenir el resultat del referèndum, "atacat des dels inicis" i "reprimit" per l'actuació policial, la CUP ha dit que farà les valoracions quan se sàpiguen resultats de la jornada.

Tal com havia fet fins ara, la CUP ha tornat a reivindicar la vaga general del 3 d'octubre com a "mobilització" continuada i com a eina d'"empoderament popular". Per a Gabriel, l'organització que s'ha vist en els municipis aquest diumenge és una mostra d'una "autoorganització sense precedents" que s'ha de mantenir.

Els cupaires també han demanat als Mossos d'Esquadra que en el temps que queda de votació no col·laborin amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i no requisin urnes. Segons la CUP, la policia catalana hauria ajudat els cossos de seguretat de l'Estat en alguns indrets.

stats