Política 08/06/2017

La CUP reunirà demà el seu consell polític per ratificar la data i la pregunta del referèndum

Els diputats cupaires assistiran abans a l'anunci que faran Puigdemont i Junqueras al Palau de la Generalitat

Ara
1 min
La CUP va organitzar una roda de premsa per denunciar els atacs masclistes dels últims mesos a les seves militants.

BarcelonaEl consell polític de la CUP ratificarà aquest divendres la data i la pregunta del referèndum. Els anticapitalistes han convocat de forma extraordinària el seus òrgans de direcció a les 20 h, sense cap altra decisió sobre la taula. Al matí, els diputats cupaires hauran assistit a la cerimònia d'anunci de la data i la pregunta prevista al Palau de la Generalitat. Hi seran tots excepte Anna Gabriel, que és de viatge a Mèxic, i Albert Botran, que és a Galícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els anticapitalistes ja coneixen la data i la pregunta que anunciarà aquest divendres Puigdemont, i les consideren adequades, però esperaran que es formalitzi abans de reunir el consell polític i el grup d'acció parlamentària. Fa mesos que la CUP reclamava al Govern que fes un pas endavant i no esperés més per comunicar quan votarien els catalans i quina seria la pregunta "clara i binària" que haurien de respondre.

La negociació amb els anticapitalistes pel que fa a data i pregunta ha estat fàcil. Ja se sabia el límit temporal (la segona quinzena de setembre) i les diferents alternatives de pregunta es podien comptar amb els dits d'una mà. Amb l'anunci d'aquest divendres, la CUP està convençuda que s'afegeixen elements de credibilitat al referèndum d'autodeterminació, que es convocarà amb l'oposició frontal de l'Estat.

stats