Política 04/11/2014

Camacho demana a Mas que "actuï d'acord amb la democràcia" i acati la suspensió del TC

La presidenta del PP de Catalunya creu que "el 9-N serà la festa de la il·legalitat" i preveu "conseqüències legals" per als funcionaris

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Mas que "actuï d'acord amb la democràcia" i "deixi de mantenir el pols, que compleixi i acati el TC, i que suspengui tots els preparatius del 9-N substitutiu". "Mas va prometre que sempre actuaria d'acord amb la llei, i avui és el dia de la veritat", ha manifestat Camacho, i ha avisat a Mas que pot triar entre "la desobediència o actuar de manera legal i acatar les resolucions del TC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas no està per sobre de les lleis ni dels tribunals, no pot decidir quines decisions o quines lleis compleix", ha afirmat la líder del PP, perquè "qualsevol demòcrata ha de complir sempre les lleis i decisions dels tribunals". Si finalment Mas "segueix endavant i desacata", pel PP "estarà actuant fora de la llei" i "portarà els catalans a la il·legalitat i a una situació límit a la història de Catalunya". Si això es produís, Camacho ha afirmat que "el 9-N no serà la festa de la democràcia, sinó la festa de la il·legalitat".

La presidenta popular, que excepcionalment ha comparegut des dels faristols del Parlament al lloc del portaveu del PP, Enric Millo, per la "gravetat" de l'anunci del Govern de tirar endavant el 9-N suspès, ha insistit en la idea que el "9-N és il·legal i antidemocràtic" i ha previst "conseqüències i responsabilitats legals" per a funcionaris. Tot i això, Camacho creu que Mas "actuarà de manera democràtica i no serà un covard de fer un pas enrere i posi en risc a funcionaris i voluntaris". Ara bé, no ha matisat quines responsabilitats legals podrien tenir els funcionaris i s'ha limitat a dir que "dependrà de quins incompliments es produeixin".

PP farà un acte el 9-N "pensant en el futur"

Camacho ha anunciat que el 9 de novembre, el PP organitzarà un acte "a l'àrea metropolitana" de Barcelona per dir que "hi ha vida més enllà del 9-N". "Creiem que ja n'hi ha prou, hem de mirar i encarar el futur d'una manera conjunta, pensant en el futur d'una manera constructiva", ha dit. Camacho no ha donat més detalls de l'acte. Ciutadans havia anunciat minuts abans que farà un acte també el 9-N amb el lema "amb la democràcia no s'hi juga".

stats