Política 18/04/2015

Camacho expressa la "gran decepció" pel cas Rato però assegura que el PP està "per sobre" de l'exdirigent popular

Creu que el procés independentista "s'està desinflant" i "ja no il·lusiona"

Efe
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, durant la seva intervenció a Vic / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya ha expressat que sent una "gran decepció" després de l'esclat del cas Rato, per presumptes irregularitats comeses per l'exvicepresident espanyol, "una figura rellevant" del PP, tal com ella mateixa ha dit. Tot i això, ha afegit que el PP "està per sobre" de Rato i de tots aquells que hagin comès actes il·legals i ha dit que qui ha de donar explicacions és el mateix Rato, no el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha volgut separar aquest afer del partit i ha reivindicat que aquells membres del PP que han comès irregularitats "estant donant la cara davant la justícia o a la presó", i ho ha contraposat amb el PSOE, que ha assegurat que "no ha donat la cara" davant la corrupció que afecta el seu partit. Per això, ha demanat als populars que vagin "amb el cap ben alt" perquè, més enllà d'aquests casos personals, és el partit "que ha tret Espanya de la crisi".

El procés independentista, "desinflat"

Camacho ha aprofitat també la presentació dels candidats del PP a les comarques d'interior per assegurar que el procés independentista està "desinflat" i "ja no il·lusiona ni a comarques com Osona", on ha afirmat amb ironia que així ho demostra el fet que les estelades "s'estan quedant sense color". La popular ha afirmat que el procés independentista té "un recorregut molt curt" i amb cada vegada menys representació al Parlament.

En la seva visita a Vic, Camacho ha denunciat la "pressió molt forta" que han patit els membres del partit especialment a les comarques d'interior des que va començar el procés català i, sobretot, amb motiu del 9-N, que ha qualificat com a "farsa antidemocràtica" en què Mas va "enganyar" la ciutadania. "Ser del PP mai és fàcil a Catalunya", ha declarat.

Sobre les municipals, ha afirmat que el 24-M no són un plebiscit ni la primera volta de les eleccions del 27-S, ha criticat que l'alcalde de Vic sigui a la vegada president de l'AMI i ha reivindicat que el PP aposta per gastar els diners en la millora dels serveis públics "i no en la festa independentista".

Per acabar, ha criticat també C's i Podem, a qui ha acusat d'estar "més preocupats d'intervenir en tertúlies i buscar candidats". Concretament sobre C's ha afirmat que busquen candidats tant de dretes com d'esquerres, i que això demostra que "l'únic que volen són vots i escons sense valors fixos ni programa electoral".

stats