POLÍTICA
Política 22/02/2012

Camps torna a les Corts Valencianes vuit mesos després

No havia ocupat el seu escçó des que Fabra li va prendre el relleu al capdavant del govern valencià

Ara
2 min

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Francesc Camps ha reaparegut avui a les Corts Valencianes després de gairebé vuit mesos d'absència i un cop l'han absolt. Des que va dimitir el passat juliol per la seva relació amb el cas Gürtel únicament havia assistit a la presa de possessió del seu substitut, Alberto Fabra. Camps, que el passat 25 de gener va ser declarat no culpable pel jurat de la causa dels vestits del cas Gürtel, ha arribat mitja hora abans que comencés el ple a la seu del Parlament valencià, on ha entrat per la porta del darrere, i s'ha dirigit a la reunió que el grup popular manté habitualment abans de l'inici de la sessió plenària. Poc abans d'entrar a l'hemicicle, on la sessió ha començat a dos quarts d'onze, Camps ha fet declaracions als periodistes, als quals ha assegurat que està "molt content" i "molt feliç" d'estar en el ple de les Corts, i que tenia "moltíssimes" ganes de tornar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Imaginin per a mi el que és tenir oportunitat de tornar avui aquí a casa, a l'hemicicle, i a gaudir del debat, i de les votacions, i de les discussions, i totes aquelles coses que preocupen a la Comunitat Valenciana", ha manifestat. Preguntat sobre si ha pensat ja en el seu futur polític, Camps ha assenyalat: "de moment, seure al meu escó", i a la qüestió de si aspira a tornar a la direcció del partit, s'ha limitat a assenyalar: "el que he fet és tornar a les Corts Valencianes, i això està molt bé, moltes gràcies".

A continuació ha entrat a l'hemicicle i s'ha dirigit al seu escó, situat a la tercera fila del grup popular, entre les alcaldesses de València i d'Alacant, Rita Barberá i Sonia Castedo, respectivament, que en aquell moment no hi era. Camps, que no ha estat rebut amb aplaudiments-el que ha estat comentat amb ironia des d'alguns escons de l'oposició-, ha rebut la salutació de companys del grup, entre ells el de Ricardo Costa, que seu una fila davant seu, i que també va ser absolt pel jurat popular a la mateixa causa que Camps.

Nbo coincideix amb Fabra

L'expresident ha estat acompanyat a l'inici del ple per l'exconsellera Trinitat Miró i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que s'han assegut al seu costat. En aquest moment, l'escó del president de la Generalitat, Alberto Fabra, estava buit, ja que no ha assistit a la sessió plenària, pel que no han coincidit en el que seria el primer acte públic de tots dos des de l'absolució de Camps en l'anomenat judici dels vestits del cas Gürtel.

L'expresident manté l'acta de diputat autonòmic però ha renunciat al sou de parlamentari per quedar-se amb el de membre del Consell Jurídic Consultiu. L'altre implicat en el judici dels vestits, el diputat del PP Ricardo Costa, sí que ha assistit amb regularitat als plens, excepte al desembre, quan s'estava celebrant el judici, i la setmana passada va acudir a la primera sessió ordinària que la Cambra celebrava aquest any, i també la primera des de la seva absolució.

stats