Política 29/01/2016

Puigdemont assegura als empresaris que una Catalunya independent vetllaria pels seus interessos

El president de la Generalitat critica que l'Estat asfixia i limita les capacitats del país. La setmana vinent es reunirà amb delegacions de Pimec i de Cecot a Palau 

Ara / Agències
2 min
Carles Puigdemont, durant la visita a les Terres de l'Ebre / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat convençut davant els empresaris de les Terres de l'Ebre que, en una Catalunya independent, els "interessos" dels seus negocis estarien més ben atesos gràcies a "una xarxa d'ambaixades i treballadors públics" que serien els "aliats" dels seus projectes empresarials. El president ha defensat que "cal persistir" perquè Catalunya es pugui "autogovernar plenament" i desfer-se de les limitacions i mancances sense les quals s'aconseguiria que les "bones" dades econòmiques fossin "molt millors". El president Puigdemont ha acabat la seva visita aquest divendres a les Terres de l'Ebre amb un col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa. La setmana vinent es reunirà amb Pimec i amb Cecot, dues de les principals patronals catalanes. Al llarg de les últimes setmanes, el nou president ha mantingut contactes discrets amb empresaris i els ha volgut llançar un missatge per "destensar" la relació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president Puigdemont ha tranquil·litzat els empresaris i ha assegurat que l'afectació de la independència a les exportacions serà positiva. "Imagineu-vos una xarxa d'ambaixades que procura pels vostres interessos i una xarxa de treballadors públics que van pel món explicant les potencialitats del país i sentiu que és un aliat del vostre negoci i del vostre projecte empresarial. Cap país no se n'ha penedit, alguna cosa de bo segur que té", ha dit el cap de l'executiu català. Puigdemont ha criticat que l'estat espanyol no empari Catalunya, l'asfixiï, no la doti d'infraestructures dignes que millorarien les xifres econòmiques, que ja registren una tendència positiva.

"És tremendament anormal, molt anormal, que un país com Catalunya, que és una de les locomotores d'Europa, hagi de tenir aquesta incertesa sobre les decisions estratègiques del corredor del Mediterrani", ha lamentat. Puigdemont ha insistit que el govern espanyol és "hostil" al país i ha animat l'empresariat a lluitar contra els incompliments "cronificats" que pateix Catalunya, com és l'autovia A-7.

Els empresaris, per la seva banda, amb el vicepresident de la Cambra de Comerç de Tortosa com a portaveu, Francesc Faiges, han reclamat la reducció del cost dels peatges a les autopistes mentre l'autovia no sigui una realitat, una millora fiscal i l'aprovació de la llei de cambres per poder ser una eina útil per a les empreses.

stats