Política 27/05/2012

"A Malta, que és com Badalona i l'Hospitalet, no li pregunten per què té ambaixades": Carod a Telecinco, en 10 frases

'El gran debate' ha emès una entrevista enregistrada de Jordi González a l'exvicepresident del Govern i expresident d'ERC

Ara
2 min

Barcelona1. "Em sembla molt bé que els jardins de l'ambaixada espanyola a París costin més que les 5 oficines comercials de Catalunya al món, que s'hagin gastat 100.000 euros renovant culleretes amb el segell del regne i que que quan arribi el 12 d'octubre a Roma es facin dues recepcions, a l'ambaixada de la república d'Itàlia i a la del Vaticà."

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Aquestes preguntes, sobre les ambaixades i sobre la llengua, quan tens un estat no te les fan mai. A Malta o a Luxemburg, que són com Badalona i l'Hospitalet, mig milió de persones, però amb estat propi, no els les fan mai. La meva esperança és que d'aquí uns anys a Catalunya ja no ens formulin més aquestes preguntes".

3. "D'aquí a deu anys, m'encantaria convidar-lo a un bon dinar a la seu de l'ambaixada de la República Catalana a Madrid".

4. "Aquests invents del Govern actual, com ara el pacte fiscal, Espanya no els acceptarà mai".

5. Sobre la seva retirada de la política activa: "Hi ha circurmstàncies que marquen un fi de cicle, i també algunes persones del meu partit no m'ho van posar fàcil per continuar. Ara jo sóc una persona sense partit però amb país".

6. Sobre Rajoy: "Té un bon paperot, però això de Bankia no té perdó de Déu, són diners públics. S'està premiant la mala gestió".

7. Sobres les crítiques d'Esperanza Aguirre a l'estat de les autonomies: "Té tota la raó. La famosa espanya de les autonomies, va ser un cafè per a tothom, per a gent que no la volia. I després, s'ha actuat com a nous rics, s'han construït autovies per on no passa ningú, i trens d'alta velocitat que s'han de suspendre per falta de passatgers".

8. Sobre si l'aeroport d'Alguaire, impulsat pel tripartit, serveix per a alguna cosa: "Sí que serveix, capta determinat turisme, de Rússia i del Regne Unit. Però és cert que tots ens vam equivocar amb la despesa".

9. Sobre la crisi de la monarquia: "La veig a molta distància. Crec que el rei ha aconseguit reunir al voltant de la seva persona elements que li han permès ser ben rebut per la societat, però crec que la successió no serà tan fàcil".

10. Sobre la fi d'ETA: "És absolutament irreversible. Després de tants anys, víctimes, atemptats, i patiment a ambdós bàndols, el País Basc no és independent però tampoc ha desaparegut l'independentisme. Per tant, hi ha un conflicte polític i s'ha de resoldre políticament. Per això és un error que una persona com Arnaldo Otegi, i no tinc cap inconvenient a declarar-me amic d'Otegi, és que la seva aposta és no violenta".

stats