Política 15/09/2016

C's lamenta el silenci de Rajoy però manté el sí a la investidura

Rivera es penja la medalla de la sortida de Barberá del PP i critica que el president espanyol en funcions no li hagi demanat l'escó al Senat

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El líder de C's, Albert Rivera, durant l'entrevista a RNE

Madrid"Trobo a faltar cert lideratge. Mariano Rajoy ha desaparegut en les últimes 24 hores". Aquest és el lament del líder de C's, Albert Rivera, després que el president en funcions no hagi demanat l'escó a la senadora Rita Barberá, que aquest dimecres va deixar el PP després que s'hagi obert una causa per investigar-la sobre un presumpte delicte de blanqueig. "Alguna autoritat deu tenir per demanar-l'hi. No sé per què no ho ha fet i ho hauria de fer", ha considerat Rivera en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions arriben després que aquest dimecres els somriures dominessin entre els diputats de Ciutadans. El partit taronja creu que si no arriba a ser pel pacte anticorrupció que van fer firmar als populars a canvi del sí a la investidura de Rajoy, l'exalcaldessa de València continuaria aferrada a les sigles del partit.

El vicesecretari general de la formació taronja, José Manuel Villegas, es va penjar la medalla per la sortida de Barberá. "És la demostració que es poden canviar les coses negociant i pactant i fent que els vells partits es moguin dels seus usos i acordin decisions més de la nova política", va assenyalar en roda de premsa des del Congrés. "Entenem que aquesta part del pacte s'ha complert, i si no hagués sigut per aquest pacte s'hauria aplicat la doctrina del senyor Catalá [ministre de Justícia], que aquí no passa res", ha afegit.

Amb tot, i malgrat el silenci de Rajoy, Ciutadans ha decidit posar un altre cop la catifa vermella al candidat popular perquè sigui reelegit president del govern espanyol, en cas que es plantegi presentar-se de nou a la investidura. El pacte anticorrupció "ha de ser reeditat", ha aclarit Rivera, si bé ha afegit: "Si el PP respecta l'acord fins al final, tornarem a donar suport a la investidura".

Per intentar forçar que Barberá deixi el Senat, Ciutadans presentarà a les Corts valencianes una proposta perquè abandoni el seu escó, tot i que són conscients de la dificultat que l'exalcaldessa dimiteixi. En aquest sentit, Rivera insistit en la necessitat d'eliminar la figura de l'aforament:"Si acabéssim amb els aforaments, Barberá no tindria cap incentiu per estar al grup mixt".

stats