Política 13/05/2015

Colau vol suprimir el cos dels antiavalots de la Guàrdia Urbana

La candidata de Barcelona en Comú proposa sotmetre la mesura a debat. També preveu restringir el trànsit de vehicles privats a la Diagonal a "mig termini"

Dani Sánchez Ugart
1 min
La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, a la roda de premsa a la seu de l'ACN.

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, preveu suprimir el cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana de manera "progressiva" perquè considera que no s'adiu amb el model de "policia de proximitat" que hauria de ser el cos policial local. Colau ha dit que cal "reorientar el model" policial, però que cal "discutir el model" amb els tècnics del cos i altres actors. Segons el parer de la candidata, els antiavalots són un tipus de cos propi d'altres policies, com els Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la candidata ha apostat també per restringir el trànsit de vehicles privats per la Diagonal, partint de mesures "en positiu" com l'ampliació del tramvia i la potenciació de la xarxa ortogonal.

Josep Maria Montaner, arquitecte i número 11 de la candidatura de Barcelona en Comú, ha explicat que a "mig termini" aquesta via hauria de ser per a vianants i per al transport públic en el seu tram central, a partir de la plaça Francesc Macià, i ha marcat un horitzó de "4, 6 o 10 anys" per a aconseguir-ho.

stats