Política 19/10/2017

Concentracions davant les delegacions del govern espanyol a les principals ciutats catalanes

Centenars de persones han demanat llibertat per Sànchez i Cuixart

Anna Moyà
1 min
Concentració davant de la Delegació del Govern convocada per alguns CDR amb el suport de la CUP

BarcelonaTot i la forta pluja que queia a les sis de la tarda unes 150 persones s'han concentrat aquest dijous davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar la llibertat dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, empresonats aquest dilluns per ordre de l'Audiència Nacional acusats d'un presumpte delicte de sedició. Convocats pels comitès de defensa del referèndum (CDR) dels diferents barris de la ciutat i amb el suport de la CUP, els manifestants han aguantat l'intens ruixat i han cridat consignes a favor de l'alliberament dels líders de les entitats sobiranistes, a favor de la independència de Catalunya i en contra de la presència de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a Catalunya i de l'aplicació de l'article 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els assistents a la concentració han tallat la circulació a la cruïlla entre els carrers Roger de Llúria i Mallorca, davant la seu de la Delegació. L'edifici estava blindat per tot de tanques i per una desena de furgons dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional. A més a més, els agents han fet un cordó per impedir que els manifestants poguessin acostar-se a l'entrada de la seu.

A Girona, la concentració davant la Subdelegació del govern espanyol, convocada a les vuit pel CDR de Girona i Salt, ha congregat unes 300 persones, segons els organitzadors.

També s'han concentrat desenes de persones a Tarragona, tot i la pluja, convocades pel CDR de la ciutat. S'hi han pogut llegir pancartes com ara "Llibertat presos polítics", "República ara" i "Per l'autodeterminació, pel poder de la classe treballadora".

stats