CONGRÉS FUNDACIONAL
Política 09/07/2016

La nova Convergència aposta per un "estat independent en forma de república" en la ponència fundacional

El partit defensa amb més rotunditat la independència en el text, però descarta una esmena que apostava per la DUI: "Intentem que el document no tingui caducitat"

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller Josep Rull

BarcelonaEl document de bases fundacionals que s'està debatent en el congrés de la nova CDC inclou la fórmula d'estat "independent en forma de república", segons assistents a la ponència consultats. Aquesta via és exactament igual que la proposada en la declaració de ruptura aprovada el 9 de novembre al Parlament amb els vots de Junts pel Sí i la CUP, que ja està en mans del Tribunal Constitucional. Aquesta expressió no apareix en el preludi del text, sinó en la part de model d'estat que es defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat posteriorment en roda de premsa el coordinador general de CDC, Francesc Sànchez, el partit ha volgut que quedi clar que Catalunya en cap cas defensarà una "monarquia". "No tenim rei ni reina", ha assenyalat el dirigent nacionalista, que no formarà part de la direcció de la futura formació.

Tal com expliquen congressistes consultats, el nou partit aposta per la independència "amb més rotunditat" que l'expressada inicialment en el document. La comissió ha rebutjat una esmena que defensava la declaració unilateral d'independència (DUI) perquè el partit "intenta que el document no tingui caducitat".

stats