Política 23/02/2013

Corinna, l'amiga del rei: "Només vaig intentar trobar una feina digna a l'Iñaki"

En declaracions al diari 'El Mundo', l'alemanya nega qualsevol vinculació seva amb l'Instituto Noós. Tinc una "entranyable amistat amb el rei", "sóc una dona discreta i lleial", destaca

Ara
1 min
NOU PERSONATGE IMPLICAT EN LA TRAMA La coneguda amiga del rei, la princesa Corinna Sayn-Wittgenstein, va participar en el Valencia Summit del 2004, un dels esdeveniments que va servir presumptament els responsables de l'Institut Nóos per desviar fons públics.

BarcelonaCorinna zu Sayn-Wittgenstein, l'amiga íntima del rei Joan Carles, revel·la en una entrevista a 'El Mundo' que "només" va intentar "trobar una feina digna a l'Iñaki". L'alemanya ha sortit al pas de les maniobres de l'exsoci del duc, Diego Torres, que la involucrava al cas Nóos a través dels correus electrònics entre ella i Urdangarin que va lliurar al jutge José Castro. Corinna nega qualsevol vinculació a l'Instituto Noós, i afegeix: "Només vaig intentar ajudar-lo a trobar, tal com em va demanar, una ocupació compatible amb la seva posició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels correus electrònics que l'exsoci del duc de Palma, Diego Torres, va lliurar al jutge José Castro, es desprèn que el gendre del rei va inflar el currículum que va enviar l'any 2004 a Corinna, quan pretenia col·locar-se a la fundació Laureus amb un sou de 250.000 euros amb la intermediació del seu sogre. Corinna també nega haver cobrat res per fer les gestions que li va demanar Urdangarin.

Vincles amb el govern espanyol

'El Mundo' també destaca que "la princesa ha dut a terme tasques importants per al govern espanyol en el marc de la política exterior i 'sempre que les autoritats rellevants li van demanar', però [Corinna] afirma que mai les ha cobrat a Madrid". Segons el rotatiu, la princesa ja no té actualment cap activitat a Espanya "per evitar controvèrsies", assenyala l'amiga del rei.

Relació amb el rei

Corinna, que estava també de cacera a Botswana quan el rei va trencar-se el maluc, assenyala que té una "entranyable amistat amb el rei" i que és una "dona discreta i lleial".

stats