Política 28/07/2015

Cospedal: "Hem fet una gran aposta i sortim a totes amb Albiol"

Arenas considera que el nou candidat del PP català és "molt clar" i està convençut que els anirà "molt bé" el 27-S

Europa Press
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal / EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha qualificat de "bona decisió" la designació de Xavier García Albiol com a candidat del PP a la presidència de la Generalitat. Segons ha dit, l'exalcalde de Badalona "creu que Catalunya forma part d'Espanya i ho defensa" i té clar que "Espanya no s'entén sense Catalunya". "Crec que hem fet una gran aposta i sortirem a totes amb Xavi García Albiol", ha declarat Cospedal abans d'assistir a la intervenció de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, al fòrum ABC-Deloitte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número dos dels populars ha assenyalat que es tracta d'una "molt bona decisió" del PP de Catalunya i ha afegit que el nou candidat, que substitueix Alícia Sánchez-Camacho, "compta amb tot el suport entusiasta del Partit Popular de tot Espanya".

Cospedal ha assenyalat que Albiol és "un gran candidat" per liderar la llista del PP a les eleccions catalanes, però ha recalcat que abans va ser "un gran alcalde" de Badalona. Segons ha subratllat, ara és regidor de nou perquè "una sèrie de grups polítics, entre ells el PSOE, l'han expulsat" del consistori "tot i haver tingut una gran majoria dels vots dels veïns" de la seva localitat.

"En qualsevol cas és un home que creu que Catalunya forma part d'Espanya i ho defensa, que Espanya no s'entén sense Catalunya i que els catalans tenen dret a ser espanyols, catalans i europeus", ha emfatitzat.

Arenas: Sánchez-Camacho ha fet un treball "magnífic"

Per la seva part el vicesecretari de política autonòmica i municipal del PP, Javier Arenas, ha posat en valor el treball realitzat per la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha qualificat de "magnífic". "Va treure uns grans resultats i ha defensat els nostres principis i l'Espanya constitucional amb una Catalunya forta sense cap tipus de complex", ha manifestat Arenas, que també ha acudit a fer costat a Cristina Cifuentes.

L'expresident del PP d'Andalusia ha assenyalat que ara "comença" una "nova etapa" amb García Albiol, un candidat "molt proper" i "molt clar" però amb el "mateix projecte polític" que Sánchez-Camacho. Dit això, s'ha mostrat convençut que al PP li anirà "molt bé" en les eleccions del 27 de setembre perquè la societat catalana "serà receptiva" davant d'un partit que "garanteix que a Catalunya es pot seguir sent català, espanyol i europeu". "Aquesta és l'aposta del PP", ha conclòs.

stats