Política 22/07/2014

C's acusa CIU i ERC de voler "eradicar el castellà de la vida pública catalana"

La Consellera d'Educació, Irene Rigau, defensa que el català està en "clar desaventatge" a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha criticat aquest dimarts al Parlament que a Catalunya "una llengua cooficial com el castellà no sigui una llengua vehicular". Carrizosa ha afirmat que l'anglès té menys problemes d'implantació que el castellà perquè "els anglesos no són enemics, com els altres" i ha acusat CIU i ERC de voler "eradicar el castellà de la vida pública" i al PSC i ICV-EUiA de fer "seguidisme de les polítiques nacionalistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sembla, –ha explicat el diputat– que alguns tinguin vergonya de demanar que es compleixi la llei". Carrizosa ha defensat que a Ciutadans no estan "abduïts" per "aquestes idees nacionalistes", i ha convidat el ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, a venir a Catalunya i "veure la situació del castellà a les aules".

En el seu torn de rèplica, la consellera Irene Rigau ha acusat al diputat de C's de tenir un "discurs construït, que ni les dades objectives deixen que li espatlli". Es referia als informes oficials que apunten que a la zona metropolitana de Barcelona només un 27% de la població declara utilitzar el català de forma habitual. "Si hi ha alguna llengua que no es parla amb prou solidesa en moltes parts del territori i que està en clar desaventatge, aquesta és el català", ha explicat la consellera.

Sobre el model d'inmersió lingüística, Rigau ha defensat que és un model que va ser aprovat pel 85% dels diputats del Parlament i que ha donat uns resultats "satisfactoris".

stats